Girona des de lluny | iStock

Afterwork

Tres propostes per escapar-te a Girona aquest estiu

Un market musicogastronòmic, un tast d'olis o una visita al gran referent de l'enoturisme a la DO Empordà

Que l’estiu no ens agafi desprevinguts. L’esperem amb tanta ànsia que, quan arriba, no ens ho creiem del tot i ens pot agafar necessitats de plans. No hi ha problema, en tenim uns quants perquè ocupis els dies. No et quedis a casa i afarta’t de coses bones tot fent-li justícia al mes més esperat. Avui, tres propostes per escapar-te a Girona.

La Santa Market

Un dels imprescindibles de l’estiu són els markets al aire lliure. Aquest n’és ben especial. Del 15 de juliol al 28 d’agost podreu saltar de food truck en food truck i de botiga boho en botiga boho. Sense parar. Inaugurat ja fa sis anys, s’ha convertit en un dels reclams de Santa Cristina d’Aro. És una cita chic, foodie, familiar, glamurosa, noctàmbula i marxosa; punt de trobada per excel·lència de l'estiu a la Costa Brava. I tot, en un entorn bucòlic com és el Santa Cristina Horse Club. L’espai aglutina un reguitzell de 30 experiències gastronòmiques ben variades com ara les hamburgueses de Kikks’o, elaborades amb carn de vedella de Girona, o les de La Moreneta, que podem acompanyar d'una selecció de tapes amb productes de Km 0, les pizzes de Squadra Pizzalab i d'Una pizza o la pasta i altres especialitats italianes de la mà de Yayika. També hi seran les croquetes de Crock & Roll, el sushi, sashimi i altres especialitats de Teikit i els pokés de Poke i Noor... i un llarg catàleg de restaurats. El bon cartell musical, amb més de 100 espectacles gratuïts, és un altre dels reclams. Entre ells, un dels plats forts de l’estiu, el concert dels 40 principals, que cada any trasllada a La Santa un bon nombre de grans figures del panorama nacional a un gran concert pel qual han passat noms com Nil Moliner, Mussols o DVici, entre altres. El panell de botigues que aposten per la creativitat i l'artesania de proximitat és també un motiu pel qual apropar-s'hi sobretot si sou amants de la decoració i moda boho chic aquí trobareu peces úniques per lluir i fer goig.

Direcció de Santa Cristina Horse Club: C-250 de Girona a Sant Feliu de Guíxols, km. 27,6, 17246, Santa Cristina d’Aro (Girona).

Horari: del 15 de juliol al 28 d’agost. Tots els dies de 18 h a 1 h. Concerts gratuïts a vuit escenaris (sis actuacions diàries).

Preu: 3,5 euros (menors de 12 anys gratis). Pàrquing gratuït. Temporada de 45 dies: 18 euros.

Menors de 12 anys entrada gratuïta.

Web: https://www.lasantamarket.com/

Enoturisme al Nou Celler Peralada

Des de la seva obertura al públic el 24 de juny passat, aquest nou celler, que pretén ser el gran referent de l'enoturisme a la DO Empordà, ha rebut una allau de reserves per visitar-la. I s’entén prou. Aquest és un dels projectes més amplis, complets i diversificats de l'enoturisme a Europa ara mateix. Impulsat per la família Suqué Mateu, la visita conjuga arquitectura, sostenibilitat, excel·lència i el tast de tres vins Perelada (quatre en el cas de l'experiència Premium, consulteu les possibilitats). “Aquest nou celler obre a la societat un llegat de dècades de dedicació familiar, lligat a un territori que enamora per la seva diferencial heterogeneïtat i caràcter –proper, elegant i genuí– i que està marcat per la seva ubicació entre el Pirineu i el Mediterrani”, comenta Javier Suqué, president del Grup Peralada. La proposta és única en conjunt i, més que un celler, és una destinació en la seva totalitat. És l'anomenat Peralada Resort, format per l’imponent castell de Peralada i el Monestir del Carme, amb l'església i el claustre gòtics, del segle XIV, el museu del vi i la col·lecció de vidre, l'excepcional biblioteca, els jardins, l'Hotel Peralada 5 *, el Wine Spa, el Golf, considerat un dels millors de la Costa Brava, el prestigiós Festival de música de Peralada, el Casino Peralada, dues botigues de vins i quatre propostes gastronòmiques: el restaurant Castell Peralada (1*Michelin), el restaurant L'Olivera, el restaurant Shiro by Paco Pérez i el wine bar gastronòmic Celler 1923, ubicat al mateix celler.

Suqué: “Aquest nou celler obre a la societat un llegat de dècades de dedicació familiar, lligat a un territori que enamora per la seva diferencial heterogeneïtat i caràcter"

Preu: Adults, 20 euros, Menors (de 12 a 17 anys), 10 euros nens de fins a 11 anys, gratuït

Reservar aquí: https://perelada.com/es/visitas-celler-perelada

Oli FontClara

Fer un tast d'olis és una cosa que, a diferència del vi, molt poca gent fa fora del circuit professional. Però val la pena (i molt). Primer, perquè ajuda a apreciar gastronòmicament un aliment que forma part de la nostra dieta mediterrània diària i que, a més qualitat, ens aporta més nutrients i qualitats organolèptiques. Fer-ho en un lloc com Fontclara és una cosa privilegiada. L'AOVE Fontcalara és un oli que neix al cor de l'Empordà, en una finca d'oliveres centenàries al municipi de Palau Sator. 

Roland Zanotelli va tenir fa anys un enamorament amb l'Empordà (com l'entenem) i va decidir emprendre aquest projecte que mira el territori en forma d'or líquid. Treballen les varietats Arbequina i Argudell, aquesta última recuperada i autòctona. Actualment amb unes 8.000 oliveres pròpies repartides en 50 hectàrees de terreny. La seva exclusiva col·lecció es premsa en un trull de la pròpia finca i s'embotella únicament sota demanda. El treball ha estat acollit i lloat per gourmets Internacionals i ha rebut el reconeixement de la crítica en forma de nombrosos premis.

Direcció: Finca Fontclara Carrer Sant Julia S/N, 17256 Fontclara - Palau Sator-Girona.

Tast: de dilluns a divendres a les 10 hores.

Preu: 20 euros per persona.

Web: https://www.fontclara.es/

Telf.: +34 872 22 24 00