Carles Agustí

Carles Agustí
Assessor col·laborador en Governança i SDG en DoxA

Carles Agustí i Hernàndez és Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia, especialitzat en Relacions Internacionals i expert en governança, incloent govern obert, transparència, dades obertes, big data, participació ciutadana, smart cities i Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Assessora empreses, institucions i administracions públiques i associacions en aquestes temàtiques, de les quals n’és també conferenciant internacional amb assistència a més de 100 congressos i esdeveniments arreu del món.

Està considerat per la World CSR com un dels 50 més grans experts del món en Smart City, sent “Smart Governance” la seva especialitat. Forma part dels Consells Assessors de l’organització internacional Leading Cities, d’Iniciativa Open Data Barcelona / Open Data Institute London (ODI), i de la Comissió de Govern Obert d’UCLG (United Cities and Local Governments) organització mundial de municipis. És també Country Officer de la IFGICT (International Federation of Global and Green Information, Communication and Technology) i ha col·laborat amb la ONU (Organització de les Nacions Unides) en temes sobre els ODS.

Ha desplegat el govern obert de l’Ajuntament de Barcelona com a Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme, i el de la Diputació de Barcelona com a Director de Govern Obert. També ha estat Director d’Innovació i Qualitat Democràtica, Director General d’Afers Interdepartamentals i membre del Consell Rector del Centre d’Estudis i Opinió (CEO) del Govern de Catalunya.

Va ser Secretari General de l’Organització Internacional de Democràcia Participativa (OIDP), organització amb més de 800 ciutats membres, i també ha estat President de Compolcat, l’Associació de comunicació política de Catalunya.