Josep Vicent Boira

Josep Vicent Boira
Secretari aut. Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori. GVA

Doctor en Geografia per la Universitat de València i professor al Departament de Geografia. Premi Extraordinari de Llicenciatura en 1986 i Premi Extraordinari de Doctorat en 1992. Ha ampliat estudis a universitats italianes (Parma, Macerata, Vercelli) i ha estat professor visitant a la Miami University (Ohio, Estats Units, 2008 i 2011) i a la Università degli Studi Roma Tre (2016).

Autor de diferents llibres relacionats amb la realitat urbana de la ciutat de València. Ha col·laborat amb la Cambra de Comerç de València i l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE). A més, compta amb treballs relacionats amb el territori i l'economia valenciana i l'eix mediterrani.

Pertany a l'Associació de Geògrafs Espanyols i ha estat membre de l'Association of American Geographers, assistint com a ponent als congressos de Los Angeles (2002), Filadèlfia (2004), Chicago (2006), Boston (2008), Washington (2010) i Nova York (2012). Ha format part del Jurat Europeu dels Premis a tesis doctorals del Comité de les Regions (CdR) a Brussel·les l'any 2006 i és membre del Consell Científic de la revista italiana Ambient, Societa, Territori, editada per l'Associazione Italiana Insegnanti di Geografia. Al temps, és avaluador de la revista Bolettino de la Società Geografica Italiana (Società Geografica Italiana).

Ha obtingut el Premi 25 d'Abril de Recerca de l'Ajuntament de Benissa (1995), el d'assaig Joan Fuster dels Premis Octubre (2002), el Premi Demetrio Ribes d'Enginyeria, Urbanisme i Obres Públiques de la Generalitat Valenciana (2005), el Premi Vicent Andrés Estellés (2007) de Narrativa Científica per una novel·la ambientada a la Menorca del segle XVIII i el Premi d'assaig Polític Ramon Trias Fargas (2009) per un assaig sobre les relacions econòmiques entre Catalunya i València: "La Commonwealth catalana- valenciana. La formació de l'eix mediterrani al segle XX "(Edicions 62, 2010).

En l'actualitat és secretari autonòmic de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana.

Pròximament serà el nou comissionat de desenvolupament del Corredor Mediterrani. 

 

Twitter