Nuria Chinchilla

Nuria Chinchilla
Professora de Direcció de Persones en les Organitzacions en IESE Business School

Nuria Chinchilla és professora de Direcció de Persones en les Organitzacions en IESE Business School (Barcelona, Espanya), Universitat de Navarra, i titular de la Càtedra Carmina Roca i Rafael Pich-Aguilera de Dona i Lideratge. Fundadora del International Center for Work & Family (IESE Business School) i de la Iniciativa I-WIL (IESE Women in Leadership). Llicenciada en Dret i MBA, és doctora “cum laude” en Economia i Direcció d'Empreses (Universitat de Navarra).

Les seves àrees d'especialització inclouen les dones i el lideratge, la promoció del talent femení, les competències de direcció en organitzacions familiarment responsables, la integració total de la trajectòria vital, la gestió del temps, els conflictes interpersonals i les organitzacions sense ànim de lucre. En 1984 va començar a treballar com a docent a temps complet en el IESE.

La professora Chinchilla també treballa com a assessora per a empreses i organismes governamentals i és membre de diverses juntes assessores, com la VIP Advisory Board of European Professional Women’s Network (EPWN). A més és Membre del Consell de les EFA’S (Escoles Familiars Agràries de Catalunya) des de la seva fundació, del IWF; també és Membre del Patronat i del Consell Econòmic de la UIC i va ser membre del Consell Assessor de Watson Wyatt.

Ponent habitual en universitats europees, americanes i africanes, així com en conferències internacionals, i professora visitant en escoles de negocis com el IPADE a Mèxic, el ISE al Brasil, el INALDE a Colòmbia, el IDE a l'Equador, el PAD al Perú, l'AQUEST a Xile, l'IAE a l'Argentina, el IEEM a l'Uruguai, la Lagos Business School a Nigèria i la Strathmore University a Kenya.

La professora Chinchilla va ser nomenada “Millor Dona Directiva de l'Any” per la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries (FEDEPE). Des de desembre de 2018 és membre de la Reial Acadèmia de les Ciències Econòmiques i Financeres d'Espanya (RACEF). És membre del Consell Assessor Universitari de la UIC. En 2017, va rebre la Creu d'or de la Fundació Foment Europeu (AEFE). Va ser candidata d'Espanya al CEDAW, ONU 2012. Entre 2015 i 2019, va ser membre del consell de IWF-Spain.

Coautora de diversos llibres, com Integrar la vida: Liderar amb èxit la trajectòria professional i personal en un món global (Ariel, 2018), Amos de la nostra destinació: Com conciliar la vida professional, familiar i personal (Ariel, 2007), Ser una empresa familiarment responsable: Luxe o necessitat? (Pearson Prentice Hall, 2006), L'ambició femenina: com reconciliar treball i família, (Palgrave, 2005), Criteris de decisió en els processos de selecció a Espanya. Es discrimina a la dona? (Fundació ADECCO, 2003), Dues professions i una família (Generalitat de Catalunya, Departament de Benestar i Família, 2003), Emprenent en femení (1999), La Dona i el seu Èxit, (1995), i Paradigmes del Lideratge (2002). També és autora del llibre Rotació de Directius, guanyador del premi EADA en 1996.

La professora Chinchilla parla set idiomes, està casada i té una filla.

Més informació