Xavier Torra Balcells

Xavier Torra
President d'Eurecat, centre tecnològic de Catalunya

Xavier Torra és enginyer industrial per la UPC i màster en Direcció de Màrqueting per Esade, a més de màster en Direcció Financera per l'escola de negocis de Halbridge (Gran Bretanya).

President d'Eurecat, centre tecnològic de Catalunya (membre de TECNIO), Torra és també conseller de l'empresa familiar ENCOFRADOS ALSINA, establerta a Espanya, EEUU, Xile, Marroc, etc…. Tanmateix exerceix com a conseller de l'empresa familiar ROQUET establerta a Espanya, fabricant i gran exportador d'elements hidràulics; i com a conseller assessor de l'empresa familiar GIRBAU.

Membre del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (CAREC) de la Generalitat de Catalunya, és president del Patronat de la Fundació OXFAM-Intermon Espanya i membre de la Comissió d'Indústria i de la Comissió Tributària del Cercle d'Economia. 

Durant 22 anys (1992-2014) ha estat CEO de SIMON HOLDING, grup d'empreses dedicades a la fabricació de petit material elèctric i il·luminació, amb presència internacional a més de 20 països. Anteriorment va ocupar diverses posicions executives, a Dupont de Nemours, British Petroleum, i Union Carbide (Argon).

A l'àmbit universitari, és professor del Departament de Màrqueting d'ESADE des de 1985, en el qual ha dirigit diverses tesines. Així mateix, ha participat tant a escala nacional com internacional, a fòrums empresarials, d'escoles de negocis i d'entitats d'àmbit empresarial.