Ercros empetiteix per produir clor sense mercuri

El grup químic ampliarà la capacitat de la seva planta de Vila-seca per compensar el tancament de Flix

El grup químic Ercros preveu invertir 53,7 milions d'euros entre aquest any i 2020 per adaptar-se a la normativa europea que obliga a deixar de produir clor mitjançant la tecnologia de mercuri a partir de desembre de 2017.

Això suposarà el tancament de les plantes que fabriquen aquest material a Flix i Vila-seca (Tarragona) el 2017 i l'acomiadament d'uns 135 treballadors (75 a Flix i 60 a Vila-seca), segons ha explicat aquest dimarts en roda de premsa el president de la companyia, Antoni Zabalza.

L'anomenat Pla d'Adaptació al Canvi Tecnològic -Pla Act- preveu inversions per augmentar la capacitat productiva de les plantes que fabriquen clor amb una altra tecnologia -a través de membranes-: una altra part de la factoria de Vila-seca i la ubicada a Sabiñánigo (Osca). En aquests pla també s'hi preveuen les ampliacions previstes per al període entre 2018 i 2020 de la capacitat de les plantes de pentaeritritol i pols de moldeig de Tortosa i Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), amb una inversió de 3 milions d'euros.

Tot i això, la producció de clor es reduirà en un 56%, passant de les 298.000 tones actuals a 130.000, de les quals el 100% es produirà amb tecnologia de membranes, mentre que ara suposa el 29% i la resta es fa mitjançant mercuri.

Zabalza ha afirmat que "la nova Ercros serà una mica més petita", ja que facturarà al voltant d'un 5% menys -passarà dels 630 milions actuals a uns 600-, tot i que ha ressaltat que el benefici brut d'explotació (Ebitda) s'incrementarà en cinc milions d'euros, dels 43 milions actuals a uns 48 milions el 2020.
Avui et destaquem
El més llegit