El 67% dels joves rebutja una primera feina per menys de 20.000 euros

El 18% no estaria disposat a treballar amb un sou anual inferior a 30.000 euros anuals

Els primers joves de la generació Z ja estan sortint de les universitats i entrant al mercat laboral Els primers joves de la generació Z ja estan sortint de les universitats i entrant al mercat laboral

El 67% dels joves rebutjaria una primera feina per menys de 20.000 euros anuals. La gran majoria dels joves no estaria disposat a treballar per una xifra inferior, segons un estudi realitzat per Circulo Fomración, consultora especialitzada en formació i estudis de postgrau.

El sondeig, que es va dur a terme entre 4.116 joves, també detalla que un 33% estaria d'acord a percebre un sou anual de 15.000 euros en la seva primera ocupació, però també que un 18% no estaria disposat a treballar en el seu primer lloc de feina per menys de 30.000 euros auals.

El salari anual més habitual dels espanyols se situa al voltant dels 16.500 euros i el salari mitjà es troba en poc més dels 25.000 euros a Catalunya i poc més de 23.000 euros a l'Estat espanyol.

Barcelonins exigents

Els més exigents són els barcelonins, ja que un 75% no treballaria en la seva primera ocupació per menys de 20.000, seguits dels joves valencians i palmesans, amb un 74%.

Més info: Aturat, format i jove, ningú em vol?

A l'extrem contrari se situen els joves de Compostela, ja que el 38% estaria disposat a treballar en la seva primera ocupació per un sou anual de 15.000 euros, seguit dels sevillans, amb un 37%.

Falta de pràctica

El 53% dels consultats no es veu preparat per treballar quan finalitza el seu grau perquè considera que ha estat molt teòric i necessita una especialització pràctica, mentre que un 47% pensa que sí que podria començar a treballar, donat que la seva formació ha estat molt pràctica i se sent capacitat.

Els que més preparats se senten són els madrilenys, ja que un 60% se sent capacitat per treballar després del seu grau, seguits dels barcelonins, en un 59%. Els que se senten menys preparats són els compostelans (71%), seguits dels de Salamanca i sevillans (59% a cada ciutat).

L'estudi assenyala que, per suplir aquesta falta de pràctica que la meitat dels enquestats considera que té el seu grau i afegir un valor afegit al seu curriculum, molts opten per realitzar un màster.

Entre els quals tenen previst cursar un màster, el 44% afirma que el finançarà amb els seus propis estalvis, mentre que un 38% comptarà amb l'ajuda dels seus pares.

Respecte al tipus d'empresa en el qual els agradaria treballar quan finalitzin el seu màster, un 46% s'imagina en una multinacional, mentre que a un 20% li agradaria muntar el seu propi negoci; a un 17% li agradaria treballar en una PIME i el 17% té previst opositar.

Avui et destaquem
El més llegit