Eixos comercials i les solucions tecnològiques centren la Setmana del Comerç

La Generalitat presentarà una normativa per impulsar les àrees de promoció econòmica urbana (APEUs)

La consellera d’Empresa, Àngels Chacón, en el discurs inaugural de la Setmana del Comerç La consellera d’Empresa, Àngels Chacón, en el discurs inaugural de la Setmana del Comerç

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha donat aquest dilluns el tret de sortida a la tercera edició de la Setmana del Comerç, centrada en el futur dels eixos comercials i les solucions tecnològiques aplicades a la venda, amb 161 activitats arreu del territori català. En una jornada organitzada aquest dimarts, la Generalitat presentarà la futura llei per crear les anomenades àrees de promoció econòmica i urbana (APEUs), com a eina de foment i millora de zones comercials. En l'acte d'inauguració celebrat al CaixaForum de Barcelona, Chacón ha anunciat que "més enllà dels APEUs", una normativa "clau" pel Govern, la Direcció General de Comerç està treballant en l'Agenda Comerç 20/21, un full de ruta que ha de permetre dissenyar objectius i actuacions a dos anys vista per entomar els reptes que afronta el sector.

En el seu discurs, Chacón ha remarcat que la Setmana del Comerç és una "iniciativa de país" que en poc temps s'ha consolidat "com un referent" per a un sector de molta importància per a l'economia. Així doncs, la consellera ha recordat que amb més de 100.000 establiments comercials i prop de mig milió de treballadors, el comerç és una activitat que representa el 16% del PIB català.

A més, ha anomenat les Jornades Comerç Increïble, on la Generalitat presentarà la futura llei de les Àrees de Promoció Econòmica i Urbana (APEUs) en una xerrada aquest dimarts. Amb aquestes zones dinamitzadores, el Govern pretén consolidar el model de comerç català a través de la modernització i la promoció de zones urbanes amb la implantació d'establiments comercials i locals d'activitats econòmiques que ajudin a cohesionar l'entorn urbà.

En l'acte inaugural, la consellera ha estat acompanyada de la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, que ha repassat detalladament el programa de l'esdeveniment organitzat pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM). Per exemple, s'ha referit al "Retail Technetworking", el primer showroom dedicat a les últimes solucions tecnològiques d'experiència de marca.

En aquest espai expositiu, una vintena d'empreses i entitats desenvolupadores com Bitphy, Sequra, Proppos, Visual Counter o Endesa presentaran solucions digitals en àmbits com la intel·ligència artificial, el Big Data o el neuromàrqueting.

El Govern anuncia un full de ruta per al comerç per als pròxims dos anys

D'altra banda, la consellera d'Empresa i Coneixement ha anunciat que la Generalitat està treballant en l'Agenda Comerç 20/21, un full de ruta que ha de permetre dissenyar objectius i actuacions per als pròxims dos anys per entomar els reptes que afronta el sector.

En concret, el Govern vol traçar tant les polítiques en matèria de comerç com la gestió privada, alinear les actuacions de les entitats representatives del comerç i vincular el sector amb socis d'activitats relacionades amb les TIC, la mobilitat, o el turisme.

Tot plegat per donar resposta a sis grans reptes: contribuir a generar models de negoci competitius, prestigiar el sector, acompanyar en la transformació digital, posar el comerç al centre dels plans de ciutat, professionalitzar el sector i fomentar la seva internacionalització.

En aquest sentit, Chacón ha ressaltat que "aquest treball compartit permetrà dissenyar, tant els objectius operatius del sector a dos anys vista, com les actuacions que hem d'endegar des de la Generalitat". "Parlar ens fa més forts a tots", ha indicat la consellera que ha agraït als comerciants "aquest exercici de corresponsabilitat en la planificació del que ha de ser el futur del comerç a Catalunya".

Més informació
El Black Friday mata el comerç tèxtil
Els locals de protecció oficial de Ciutat Vella punxen entre el petit comerç
El comerç culpa l''ecommerce' dels mals resultats en les vendes
Avui et destaquem
El més llegit