La xifra de negocis empresarial creix un 7,4% el gener

La indústria, els serveis no financers i el comerç són els sectors que registren majors increments de la facturació

La facturació del sector industrial ha crescut un 9,9% | ACN La facturació del sector industrial ha crescut un 9,9% | ACN

La xifra de negocis de les empreses espanyoles al gener ha crescut un 7,4% respecte al mateix mes del 2017. A més, aquesta xifra suposa una taxa 2,7 punts superior a la del mes de desembre, segons l’índex de la xifra de negocis empresarial (ICNE), publicat aquest dimarts.

Amb aquest ascens registrat el gener, les empreses encadenen 18 mesos de taxes interanuals positives, des de l’agost del 2016. Tots els sectors d'activitat han registrat increments anuals de la facturació, amb l'excepció de les empreses de subministraments d'energia elèctrica i aigua, que redueixen la facturació en un 5%. El sector industrial ha crescut un 9,9%, els serveis no financers de mercat, un 9% i el comerç, un 7,2%.

Corregit l’efecte del calendari i l’estacionalitat, la xifra de negocis empresarial ha crescut un 5,1% el gener en taxa interanual. En taxa mensual, aquesta xifra s’ha reduït un 1,1%, el retrocés mensual més gran des de l’agost del 2015.

Dels quatre sectors analitzats, només els serveis han elevat les vendes mensuals el gener, amb un increment de l’1,2%. D’altra banda, s’han registrat descensos de la facturació en el subministrament d’energia elèctrica (-4,2%), les indústries extractives i manufacturera (-1,4%) i el comerç (-0,7%).

Més informació
La xifra de negocis de la indústria creix un 6,8% al novembre a Catalunya
La xifra de negoci empresarial creix un 1,8% anual al juny
Les empreses tornen a fer negoci com el 2006
Avui et destaquem
El més llegit