20 startups que s'han de seguir aquest 2016

Són projectes tecnològics, escalables i liderats per 'secondtime entrepreneurs', escollits per participar al programa internacional Menorca Millennials

Startups fintech amb solucions que incorporen la tecnologia blockchain; startups del sector salut amb aplicacions tecnològiques que faciliten l'accés ràpid i còmode a consultes mèdiques; o projectes vinculats a l'eficiència energètica, com una e­-shower que redueix notablement el consum d'aigua. Aquestes són algunes de les 20 startups d'arreu del món que participen fins al 15 de juny al programa Menorca Millennnials, la primera desacceleradora de startups internacional i que han estat seleccionades d'entre un total de 412 sol·licituds.

Entre els requisits per formar part, s'hi troben ser tecnològic, escalable i secondtime entrepreneurs. Precisament tot això porta a veure que el fintech, la salut o els marketplaces són els sectors més representats en aquesta edició. Repassa la llista dels 20 participants al Menorca Millennials per saber cap a on van les tendències de mercat.

 1. 3 Match Games: startup espanyola responsable del desenvolupament de Mister, un joc de fantasia social centrat en el futbol i on els usuaris competeixen amb amics i altres usuaris per divertir-se i guanyar premis.
   
 2. 10xCrowds: plataforma impulsada per emprenedors canadencs que permet analitzar a través de vídeos l'atenció i el comportament de grans grups de persones en àrees comercials.
   
 3. Codetrotters: cursos online i onsite de codi per aprendre a programar en 10 setmanes. La startup de Puerto Rico promou la incorporació laboral dels seus alumnes a startups d'Estats Units i l'estranger com Sendgrid Labs, Cloud Elements o Radar Apps.
   
 4. Credit Dream: solució que a través de tecnologia blockchain facilita l'accés al crèdit a través del Smartphone. El servei s'ha ideat especialment per a països emergents, és més barat i ofereix una millor experiència d'usuari. 
   
 5. Custom Med Patient Services: solució de salut que facilita la gestió de cites entre metges i pacients. L'app permet als metges passar més temps amb els seus pacients i inclou videoconsulta entre metge i pacient i entre metges per col·laborar i compartir coneixements i casos.
   
 6. Chinespain: startup amb seu a Madrid, que proposa un marketplace d'experiències per a turistes xinesos. El client pot sol·licitar al web una ruta guiada en xinès, un sopar amb carta en aquest idioma o entrades per a un partit de futbol, a més d'obtenir descomptes.
   
 7. Debut: plataforma mòbil que connecta a estudiants amb companyies que busquen empleats, fins i tot sense aplicació prèvia per part de l'estudiant. Entre les empreses que ja utilitzen aquest servei destaquen PWC, EY, Credit Suisse, Microsoft, L'Oreal o Jaguar Land Rover, entre uns altres.
   
 8. Dockbit: solució tecnològica que permet visualitzar, orquestrar i analitzar l'ús global del programari per part de qualsevol equip. Dockbit permet a les companyies establir processos, eines i fluxos de treball que millorin el seu funcionament.
   
 9. Furgo: startup amb seu a Barcelona ofereix un marketplace que posa en contacte a usuaris que necessiten transportar objectes grans i pesats (mudances, mobles, cotxes, etc.) amb transportistes.
   
 10. Hamwells: startup holandesa que proposa una eshower, és a dir, una solució que introdueix filtres que purifiquen l'aigua i que permeten usar aquest recurs fins a 7 vegades. L'eshower estalvia un 80% d'energia i fins a un 90% d'aigua, es connecta a wifi, compta amb una pantalla tàctil i recull tota la informació del seu ús, la qual cosa facilita la gamificación de l'estalvi per promoure un consum sostenible de l'aigua.
   
 11. iGlobalMed: startup espanyola especialitzada en el sector salut. Ofereix als usuaris cites amb metges de totes les especialitats de forma ràpida, a preus reduïts i sense pagar mensualitats fixes.
   
 12. jobMapp: marketplace de serveis professionals de proximitat impulsat per emprenedors establerts a Palma de Mallorca. El procés d'encarregar una tasca i buscar feines pendents funciona a través d'una aplicació mòbil que actua en temps real i basada en la localització (s'envien les notificacions sobre la base de la ubicació del treball i del treballador).
   
 13. MeXBT: companyia que permet a petites i mitjanes empreses fer transaccions i pagaments transnacionals a baix cost i ràpidament a través de tecnologia blockchain.
   
 14. Model Management: plataforma que permet buscar models per participar en anuncis i campanyes publicitàries. La proposta, liderada per emprenedors alemanys establerts a Barcelona, renova els mecanismes tradicionals i redueix la influència d'intermediaris.
   
 15. Mole in a Minute: plataforma en el núvol a temps real que connecta a marques amb talent influent Maverick i ofereix serveis de recerca qualitativa, estratègia i consultoria de disseny.
   
 16. PLD Space: startup espanyola que té com a objectiu el desenvolupament de lançadors espacials de baix cost per als mercats suborbitales i orbitals.
   
 17. PuzzlePhone: smartphone modular fiable, ampliable, reparable i respectuós amb el medi ambient. Impulsat per una empresa finlandesa, compta amb emprenedors espanyols.
   
 18. Spare: startup Americana que permet a comerciants dispensar diners en efectiu sense disposar d'un caixer automàtic en propietat. Els consumidors poden a més demanar la devolució dels diners a través del seu dispositiu mòbil.
   
 19. Ticketing 3D: signatura tecnològica amb seu a Barcelona i especialitzada en la creació de representacions virtuals en 3D d'estadis i centres esportius (seients) per facilitar la presa de decisions en sponsorings, màrqueting i polítiques de venda.
   
 20. Tribe: plataforma de gestió de tasques oberta i ideada per a equips flexibles. Inclou a col·laboradors, clients, partners, etc. L'objectiu d'aquests emprenedors de Chicago és fomentar el treball coordinat.
Avui et destaquem
El més llegit