25 MEUR per a les startups de Menorca Millennials

Oberta la crida per a la tercera edició, el balanç de les anteriors consolida la comunitat de la desacceleradora

Menorca Millennials, la primera desaceleradora mundial de startups, consolida en tan sol dues edicions els seus resultats i aconsegueix el seu objectiu de captar el millor talent internacional i a les startups amb més potencial d'escalabilitat i creixement. La comunitat de Menorca Millennials ja compta amb un exit, el de la companyia Skylight, i 13 de les altres startups participants en les dues edicions del programa han captat capital per valor total de 25 milions d'euros.

Fins al proper 15 de març, Menorca Millennials obre el procés de Call for startups perquè companyies globals de tot el món presentin la seva sol·licitud per participar en la tercera edició del programa de desacceleració que tindrà lloc de l'1 al 15 de juny a l'illa balear de Menorca.

Una comunitat sòlida i en creixement
La comunitat de Menorca Millennials compta amb un exit: Skylight –HomeSwipe quan va participar al programa-. En la seva primera edició, Menorca Millennials ja va seleccionar a aquesta companyia que només un any després va ser adquirida. Skylight és una app mòbil que agilita la cerca d'un apartament de compra o lloguer.

Originària d'Estats Units, el 2016 va ser adquirida per Common, companyia amb seu a Brooklyn i especialitzada en co.living, és a dir, a llogar habitacions. 13 de les companyies que han participat en les dues edicions de Menorca Millennials han captat capital per valor total de 25 milions d'euros, xifra que es preveu que augmenti en els propers mesos.

Algunes de les inversions més destacades en startups de la comunitat de Menorca Millennials són les següents:

 


'Call for startups' per a la tercera edició
Menorca Millennials proposa una metodologia centrada en la desacceleració per trobar el millor talent i les startups globals amb més potencial de creixement i escalabilitat. Durant 15 dies, 20 startups internacionals liderades per second time entrepreneurs se submergeixen en un procés de desacceleració en el qual conviuen amb primeres figures de l'entorn emprenedor i econòmic mundial, així com amb venture capitalists globals. Des que participen en la trobada les startups passen a formar part d'una comunitat sòlida i d'alt valor tecnològic.

Fins al proper 15 de març Menorca Millennials obre el procés de selecció de startups per participar en la tercera edició del programa. Es tracta d'un programa d'alt nivell, per la qual cosa les companyies han de ser early stage companies que vulguin operar de forma global resolent problemes en mercats de més d'un bilió d'euros liderades per second time entrepreneurs, que tinguin mètriques sòlides i que preparin la seva propera ronda de finançament -Seed i Sèries A-.

Tots els projectes han de ser innovadors i basats en tecnologia disruptiva atès que el procés de selecció de la startups que participen a Menorca Millennials és molt estricte. De totes les sol·licituds rebudes, directament per sol·licitud de companyies o a través de partners estratègics com YouNoodle o Draper University, l'equip de Menorca Millennials selecciona les 100 millors propostes. Després d'aquesta primera selecció, un grup format per experts internacionals -els founding partners de Menorca Millennials i 10 top global advisors- analitzen de forma personal cada projecte i seleccionen els 20 amb els quals volen conviure durant 15 dies al programa.

El programa de Menorca Millennials crea un escenari de convivència en el qual s'analitza en profunditat als equips darrere de cada companyia, es valora in situ les seves habilitats i es fa un procés de due diligence personal per accelerar i assegurar inversions. En la segona edició de Menorca Millennials, celebrada el juny de 2016, les startups van participar en un total de 550 reunions personalitzades amb experience makers (experts globals) de tot el món, 200 d'elles amb venture capitalists que es van desplaçar a l'illa per conèixer personalment les startups i conviure amb elles en un entorn únic com és Menorca.
Avui et destaquem
El més llegit