AB Biotics vol accelarar la internacionalització

L'empresa vol establir-se com referent mundial de biotecnologia i investigació genètica i amplia capital en 5 milions d'euros

L'empresa biotecnològica catalana AB Biotics ha anunciat en el Butlletí Oficial del Registre Mercantil (Borme) una ampliació de capital de fins a 4.999.998,40 euros al Mercat Alternatiu Borsari (MAB) i ha accelerat el seu pla d'internacionalització per establir-se com referent mundial de biotecnologia i investigació genètica.

Segons ha informat la companyia aquest dimarts en un comunicat, aquesta ampliació té per objectiu captar els recursos necessaris per continuar el desenvolupament de la seva estratègia d'internacionalització, cobrir les seves necessitats de finançament a curt i llarg termini i donar compliment a les seves previsions de creixement.

En concret, el capital captat permetrà enfortir el balanç de la companyia i incrementar la seva flexibilitat financera per dotar-la del circulant necessari per complir els seus objectius estratègics de vendes en un termini de tres anys.

Actualment, els productes d'AB Biotics es venen en 38 països i la intenció és tancar l'any amb presència en 57; l'empresa té més de 200 processos de registre dels seus diferents productes per tot el món.

La firma busca potenciar el seu R D, permetent accelerar els treballs de registres i entrades en nous mercats, així com incrementar la seva presència internacional mitjançant la firma d'acords de nous contractes de llicència i distribució amb socis estratègics, tant a l'àrea de genètica com en la d'ingredients funcionals.

El director financer d'AB Biotics, Alejandro García Moncayo, ha assenyalat que amb aquesta ampliació de capital l'empresa consolida una etapa tecnològica i es dota dels recursos per mantenir i accelerar un procés de comercialització internacional iniciat el 2012 "amb molt bones expectatives en els pròxims dos anys", dedicant gran part dels fons al pla d'expansió.

AB Biotics va néixer el 2004 com a startup en la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i es va professionalitzar en 2014 amb la incorporació de Carlos de Lecea com a director general; cotitza al MAB des del 2010 amb una capitalització borsària de més de 13 milions d'euros.
Avui et destaquem
El més llegit