Abzu capta sis milions per impulsar la seva pròpia intel·ligència artificial

La startup amb seu a Barcelona i Copenhaguen preveu ampliar la plantilla de 18 a 30 persones aquest 2021

La startup Abzu tanca una ronda de sis milions d'euros | iStock La startup Abzu tanca una ronda de sis milions d'euros | iStock

Abzu ha tancat una ronda de finançament de sis milions d'euros. La startup catalano-danesa -que té seu a Barcelona i Copenhaguen- destinarà els diners a reforçar el seu equip de desenvolupament de tecnologia per tal de desenvolupar la seva pròpia solució d'intel·ligència artificial (IA). L'empresa emergent compta ara amb una plantilla de 18 persones i espera arribar a 30 abans de finals d'any, segons ha informat Acció -l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat- a través d'un comunicat. 

La tecnologia d'IA d'Abzu actua com un simulador que identifica relacions entre fonts de dades, fet que permet fer prediccions precises i trobar solucions matemàtiques a problemes complexos. Actualment, la solució s'utilitza en el sector farmacèutic per accelerar el procés de desenvolupament de nous medicaments i els estudis clínics.

Un dels objectius de la companyia és ampliar els àmbits d'actuació. "Aquesta ronda d'inversió impulsarà l'activitat a les oficines de Barcelona per enfortir el gruix de l'equip de desenvolupament del producte tecnològic, que està ubicat principalment en aquesta ciutat, i reforçar l'estratègia comercial i les col·laboracions acadèmiques", ha indicat la responsable de desenvolupament de negoci d'Abzu, Elizabeth Gil-Roldán.  

Seed Capital, Inventure i PreSeed Ventures són tres dels fons que han participat en la ronda -tots tres de Països Nòrdics-, així com alguns business angels. Recentment, Abzu s'ha incorporat al clúster CataloniaBio & HealthTech.   

Avui et destaquem
El més llegit