L'Agència de Residus, líder d'un projecte europeu d'emprenedoria

'STAND Up!' preveu oferir un programa de formació i suport tècnic en ecodisseny per facilitar oportunitats de desenvolupament i creixement a unes 200 startups

L'Agència de Residus lidera un projecte europeu d'emprenedoria L'Agència de Residus lidera un projecte europeu d'emprenedoria

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i el Centre d’Activitat Regional per al Consum i la Producció Sostenible (SCP/RAC) seran els socis principals d’un nou projecte, finançat per la Unió Europea, anomenat STAND Up! Acció tèxtil sostenible per a la creació de xarxa i el desenvolupament de negocis d’economia circular al Mediterrani. Segons informen en un comunicat, hi participaran sis socis més de cinc països: Texfor, Confederación Industria Textil (Espanya); la fundació Berytech (Líban); Sekem Development Foundation (Egipte); el Centre Tècnic del Tèxtil Cettex (Tunísia); la Fondazione Museo del Tessuto di Prato (Itàlia); i el Centre International des Technologies de l'Environnement, Citet (Tunísia).

Per donar suport l’emprenedoria i a les iniciatives ecoinnovadores d’aquests països, STAND Up! preveu oferir un programa de formació i suport tècnic en ecodisseny per facilitar oportunitats de desenvolupament i creixement; donar suport financer; posar en marxa una plataforma d’innovació per promoure la creació de productes i serveis innovadors; i difondre una campanya de sensibilització per fomentar el consum i la producció sostenibles i la ecoinnovació.

D’aquesta manera, es preveu que STAND Up! estimuli la creació i el desenvolupament d’empreses del sector tèxtil, proporcionant oportunitats de treball justes i reduint la petjada ambiental a la regió mediterrània. En termes de llocs de treball verds, al voltant de 200 empreses rebran suport per fer créixer les seves idees. En especial, es donarà suport a les persones d’entre  25 i 35 anys.

La creació de noves iniciatives empresarials i el desenvolupament de les actuals, expliquen, ha de facilitar la transició de la regió cap a un desenvolupament sostenible en la indústria tèxtil.

Més informació
Emprenedoria a l'àmbit rural, qüestió de banda ampla i prou?
Startups industrials, el segon ‘round’ de l’emprenedoria
Avui et destaquem
El més llegit