CA | ES

Barcelona Activa ajuda a crear 22.300 empreses en 30 anys

L’agència de promoció econòmica de la capital catalana celebra el seu aniversari havent atès 600.000 persones

Imatge de l'acte de celebració dels 30 anys de Barcelona Activa Imatge de l'acte de celebració dels 30 anys de Barcelona Activa

Ha plogut molt des de la fundació de Barcelona Activa. Exactament 18.262 litres per metre quadrat durant els 30 anys que han passat des del 19 de desembre de 1986, segons ha destacat el meteoròleg Alfred Rodríguez Picó en l’acte de celebració de l’aniversari de la fundació de l’agència de promoció econòmica de la capital catalana celebrat aquest dilluns. 

A més dels litres, Barcelona Activa pot ben dir que en aquest temps ha ajudat a crear més de 22.300 empreses a la ciutat. Així ho ha destacat en l’acte de celebració el tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Gerardo Pisarello, qui ha subratllat que, d’ençà de la seva fundació, “Barcelona Activa ha contribuït a què cada dia laborable es creïn 3 empreses a Barcelona”.

La directora de l’entitat, Sara Berbel, ha recordat que quan va obrir les seves portes, Barcelona Activa era “un sol viver amb 20 empreses i una escola d’emprenedoria amb 15 dones”. Ara, en canvi avi dia pot incubar 200 empreses, mutliplicant per deu la seva capacitat. “A més, avui dia comptem amb una gran escola per professionals, directives i hem duplicat el pressupost”, ha destacat.

WhatsApp Image 2017 12 11 at 19.21.14
El president de Barcelona Activa, Gerardo Pisarello i la directora, Sara Berbel

 

Barcelona Activa ha atès a més 600.000 persones en 30 anys, la meitat dels quals han estat acompanyats en la cerca de feina. Pisarello ha destacat, així mateix, que “néixer a una incubadora de Barcelona Activa és sinònim de major garantia de supervivència, doncs de mitjana el 80% de les empreses continuen en marxa el quart any de vida, mentre que les estadístiques evidencien que només 2 de cada 10 startups de la ciutat es mantenen”.

Pisarello: “Barcelona Activa ha contribuït a què cada dia laborable es creïn 3 empreses a Barcelona” 

El tinent d’alcalde ha afirmat que l’empresa ha estat referent d’avantguarda en aquell moment i ho continua sent, i per fer-ho “fa tres anys vam començar a treballar amb pimes i ara és un dels objectius centrals de l’entitat”. Així, segons Pisarello, “el que s’ha produït és un canvi estratègic que fa que estiguem a l’alçada de la perspectiva basant-nos en fer arribar Barcelona Activa als barris, anant a buscar la gent que necessiti assistència en ocupació o emprenedoria; innovació tecnològica per ser present en l’actual revolució amb la primera incubadora per a empreses de gran impacte tecnològic; i donant impuls en la qüestió de gènere en l’ocupació -per lluitar contra la bretxa salarial-, però també empresarial, per millor el nombre de dones empresàries i directives”.

Més igualtat i més dones

Així, segons ha explicat el president de l'ens, una de les apostes és l'elaboració de sis plans de desenvolupament econòmic per als districtes amb renda per cápita inferior a la mitjana, per combatre les desigualtats socials. Així també ha posat èmfasi en el treball amb perspectiva de gènere de l'entitat, que durant l'últim any ha renovat la seva escola de dones emprenedores per ampliar els serveis i combatre tant la bretxa salarial com la infrarrepresentació de les dones en les direccions de les empreses.

L'entitat compta amb un pressupost de 58 milions d'euros pel 2018, la major part dels quals es destinaran a fomentar l'ocupació i la "innovació socioeconòmica", la línia de l'entitat dedicada a les economies que busquen aconseguir un major benestar per a tota la societat.

Actualment, l'agència municipal Barcelona Activa ofereix un catàleg de més de 120 serveis i programes en 11 espais i més de 50 punts d'assessorament, a més de quatre incubadores per a empreses. Pisarello ha avançat que Barcelona Activa obrirà una nova seu d’ocupació a Nou Barris i dos punts de defensa dels drets laborals a Nou Barris i Sants, seguint el model de Ciutat Vella, i un centre d’inserció laboral per persones amb malalties mentals a Sants.

Avui et destaquem
El més llegit