Barcelona Tech City impulsa la igualtat de gènere en el sector tecnològic

L'associació d'emprenedors i startups prepara la iniciativa #BCN4WOMEN

Oficina de Bwom al Pier01 | Àngel Bravo Oficina de Bwom al Pier01 | Àngel Bravo

Barcelona Tech City prepara la iniciativa #BCN4WOMEN per convertir la capital catalana en un referent internacional en igualtat de gènere en el sector tecnològic. Per a això, l'associació que aglutina a 600 empreses dels sectors digital i tecnològic de la capital catalana ja treballa en l'elaboració d'un gran mapa de la situació de la dona en el sector tecnològic, identificant els actors locals i internacionals involucrats en el ferm compromís per la igualtat.

"Si primer va ser posicionar Barcelona com a hub tecnològic, ara iniciem un segon repte: treballar per la igualtat d'oportunitats en el sector tecnològic", ha assegurat Helena Torras, fundadora de B-Wom i membre de la junta directiva de Barcelona Tech City, que lidera aquest projecte.

Torras:"Si primer va ser posicionar Barcelona com a hub tecnològic, ara iniciem un segon repte: treballar per la igualtat d'oportunitats en el sector tecnològic"

Barcelona Tech City realitzarà una profunda anàlisi sectorial que recollirà startups emergents liderades per dones o almenys amb una dona a l'equip fundador; capital de risc que ha invertit en empreses liderades per dones i empreses del sector que incorporen la igualtat de gènere en els seus consells d'administració.

En aquest sentit, el president de Barcelona Tech City, Miguel Vicente, ha assegurat que "donada la revolució tecnològica que està transformant la societat, volem que la tecnologia sigui també bandera en la resolució de grans reptes pendents com és la igualtat de gènere". Una bandera que inclourà formació, actes i altres accions per potenciar les eines d'un canvi real en el sector. 

Vicente: "Volem que la tecnologia sigui també bandera en la resolució de grans reptes pendents com és la igualtat de gènere"

De fet, la igualtat de gènere és un dels objectius principals de desenvolupament sostenible de l'Organització de les Nacions Unides (ONU). Concretament, el número 5 que vol acabar amb "totes les formes de discriminació contra les dones i les nenes". D'aquesta manera, entén que l'empoderament femení té "un efecte multiplicador" i ajuda a promoure tant el creixement econòmic com el desenvolupament mundial. 

I és que segons es denuncia des de l'ONU, encara hi ha regions amb grans desigualtats en el mercat de treball, on es nega sistemàticament a les dones l'accés igualitari a la feina. Precisament, una de les claus de l'empoderament de les dones podria trobar-se en la tecnologia, sobretot a les TIC​. 

Més informació
Un de cada deu, disposat a boicotejar una marca si no respecta la igualtat i diversitat laboral
Parlem de diversitat, no d'igualtat
La igualtat real
Avui et destaquem
El més llegit