El QR, la nova entrada al Bizbarcelona

El saló se celebra del 21 al 23 de setembre a Montjuïc combinant la presencialitat amb l’activitat online

El Bizbarcelona i el Saló de l'Ocupació se celebraran tant en format presencial com virtual | Cedida El Bizbarcelona i el Saló de l'Ocupació se celebraran tant en format presencial com virtual | Cedida

S'obre el registre gratuït al saló Bizbarcelona, el qual va ser ajornat al mes de maig a causa del coronavirus. Aquest dijous s'activa el registre del saló que obrirà les portes amb un objectiu molt clar: Reactivar els negocis. L’esdeveniment sempre s’ha enfocat en la promoció de l’activitat empresarial i l’emprenedoria, però davant del nou context volen “redoblar esforços” per adaptar-se a la nova realitat, segons explica l'organització. El registre ja està obert per a tothom i permet l'accés gratuït a les diverses activitats presencials o en streaming que ofereix l'esdeveniment. 

Fira de Barcelona acollirà el Bizbarcelona, que se celebrarà conjuntament amb el Saló de l’Ocupació, que abans tenia lloc de la mà del Saló de l'Ensenyament. Els dos esdeveniments confluiran al Talent Arena, un espai de trobada entre les empreses i el talent local. Els dos salons comparteixen l’objectiu de reactivar l’economia però focalitzen els seus esforços en públics diferents. Mentre el Saló de l’Ocupació se centra en persones que volen incorporar-se al mercat laboral, Bizbarcelona s’enfoca a les pimes, startups i emprenedors. Aquests dos públics s'uniran a través d'activitats de networking, conferències tracks sectorals i corners.

De fet, el Talent Arena és una de les grans apostes del saló per tornar a impulsar el teixit econòmic local, però no és l'única. Enguany Bizbarcelona ha organitzat diversos reconeixements per premiar les iniciatives que sorgiren per fer front a la crisi sanitària, en les quals participen vora 70 projectes. Al llarg dels tres dies de saló també es lliuraran els premis Reempresa i d'Emprenedoria Social per visibilitzar el talent local. 

Més info: Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació, junts per reactivar l'economia  

La Covid-19 no només ha empès al saló a cercar noves sinergies amb altres esdeveniments, sinó que ha modificat el seu propi funcionament. Fira de Barcelona ja va anunciar el passat mes de juny l’acord signat amb l’Hospital Clínic per elaborar conjuntament els plans de prevenció del coronavirus, els quals s’apliquen als recintes de Gran Via i Montjuïc, sent aquest últim on tindrà lloc Bizbarcelona. A més de la incorporació de nous protocols d’actuació, el saló oferirà una àmplia cobertura de l’esdeveniment per streaming. Un recurs que contribueix a reduir la necessitat d’acudir al recinte de forma presencial i que obre les portes de l’esdeveniment a més possibles participants.

Buscant la llum al final del túnel, Bizbarcelona oferirà durant tres dies una gran diversitat d’espais, tallers i continguts per als seus participants. El saló es presenta com una oportunitat per exposar projectes empresarials i construir xarxes amb altres professionals en un entorn eminentment tecnològic. Els organitzadors de l’esdeveniment, abans de la cancel·lació de la seva cancel·lació a causa del confinament que ha marcat aquest any, havien afirmat que l’edició d’aquest 2020 estaria especialment lligada al compromís de la fira amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Aquest compromís seguirà intacte i el saló segueix oferint tallers i conferències dirigits a què les empreses incorporin els ODS al seu ADN. Els promotors de l’esdeveniment tenen clar que aquest és el futur. El seu director, Aleix Planas, ha declarat que “els ODS s’han d’incorporar a l’ecosistema d’emprenedors i pimes perquè la societat i els consumidors penalitzaran les empreses que no sintonitzin amb ells”.

Més info: El Bizbarcelona serà sostenible o no serà  

L’any passat el saló va tancar les portes amb 13.600 assistents. Segons les dades presentades pels organitzadors durant els dos dies que va durar l’edició del Bizbarcelona 2019 es van realitzar més de 3.000 entrevistes a les diverses activitats dirigides al treball en xarxa. Aquest any, immersos en les incerteses de la nova normalitat, Bizbarcelona encara la seva desena edició. 

Més informació
El Bizbarcelona rep 13.600 persones en la seva novena edició
Avui et destaquem
El més llegit