BlaBlaCar guanya el judici contra Confebús

La justícia considera legal la plataforma per compartir cotxe i desestima la competència deslleial

BlaBlaCar és legal i no hi ha competència deslleial amb els autobusos. El Juntat del Mercantil número 2 de Madrid ha resolt el conflicte que ha enfrontat la patronal dels autobusos, Confebús, amb la plataforma d'economia col·laborativa. I el resultat és un cop dur pel sector del transport de viatgers amb autobús. El jutge absol BlaBlaCar de totes les acusacions de Confebús i li dóna llum verda per seguir operant a l'Estat espanyol.

La batalla legal entre ambdues parts va començar l'estiu del 2015 quan Confebús va denunciar l'aplicació per compartir cotxe. Els autobusos acusen l'empresa d'operar il·legalment per prestar un servei de transport de persones sense tenir-ne permís i fent que els usuaris se'n lucrin. També acusaven BlaBlaCar d'haver-los fet perdre una quota de mercat del 20%.

La sentència del jutge conclou que BlaBlaCar no és un servei de transport i que per tant no ha d'estar regulat segons la Ley de Ordenación de los Transportes Terrestres. Així mateix també arriba a la conclusió que no hi ha lucre i no es fixen preus il·legals.

No està clar com queda, doncs, després d'aquesta sentència, les multes imposades per la Comunitat de Madrid a BlaBlaCar. El que sí que queda clar és que aquesta és una important batalla guanyada per l'economia col·laborativa.
Avui et destaquem
El més llegit