Carles Puigdemont ja té caganer

Caganer.com ha fet entrega de la figura al President de la Generalitat per demanar-li suport per aconseguir que el caganer s'erigeixi com a souvenir típic català

La família Alòs Pla, de Caganer.com, ha fet entrega al President Carles Puigdemont de la seva figura de caganer, al Palau de la Generalitat. Un moment que han aprofitat per mostrar la important presència que està adquirint el caganer a escala internacional i li han explicat que des de fa molts anys l'empresa de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) treballa per tal que el caganer es converteixi en souvenir típic català, trencant amb la seva vinculació exclusiva al pessebre i el període nadalenc i convertint-lo en icona de la cultura catalana. En aquest sentit li han demanat a Puigdemont suport institucional per aconseguir-ho.

Ja des dels inicis Caganer.com va fixar-se l'objectiu de donar a conèixer la cultura catalana arreu del món, i ho intenta cada any a través de la creació de figures de personatges coneguts a diferents països, especialment polítics i futbolistes (Obama, Hillary Clinton, Trump, Merkel, Cameron, Messi, Suárez, etc.). Així és com Caganer.com travessa fronteres i porta la cultura i tradició catalanes a les llars d'arreu del món i durant tot l'any. El gerent de Caganer.com, Sergi Alós, afirma que "amb la difusió dels caganers a escala internacional estem contribuint a les marques Costa Brava, Barcelona i Catalunya, perquè si parlen de caganers, parlen de Torroella de Montgrí, de Girona, de Barcelona i de Catalunya".

Caganer.com experimenta una creixent internacionalització any rere any. Des de la seva web distribueix caganers a tot el món i va ser de les primeres empreses catalanes a crear una botiga online: ja l'any 2000 es van convertir en pioners del comerç en línia. Actualment, i després de 24 anys elaborant representacions de fang, el catàleg de Caganer.com compta amb prop de 400 peces. Cada temporada crea noves figures que homenatgen personatges famosos, reals i de ficció.

Puigdemont ha rebut el seu caganer de mans de la família Alòs Pla. Cedida


Els seus caganers s'elaboren seguint un procés totalment artesanal: primer es fa el disseny del personatge, seguidament dels motlles originals de guix. Després es reprodueixen peça a peça, es deixen assecar i es couen al forn. Finalment es decoren a mà amb pintura plàstica. Les seves representacions de fang no pretenen ser una burla, sinó un tribut.

Els caganers de caganer.com tenen el distintiu oficial de Producte Artesà Qualificat (PAQ), que atorga el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i que reconeix les creacions de l'empresa del Baix Empordà com a figures artesanes "elaborades de forma manual, individual o en petites sèries".
Avui et destaquem
El més llegit