Carlos Blanco engega un nou vehicle d'inversió

La venda d'Akamon permet a l'emprenedor i inversor crear Encomenda com un Super Angel Found

La recent venda d'Akamon per més de 25 milions d'euros ha permès a l'emprenedor i business angel Carlos Blanco, també fundador de Nuclio Venture Builder i Conector Startup Accelerator, impulsar ara Encomenda Venture Capital. Es tracta d'una gestora de fons i fons d'inversió independents, amb l'objectiu de canalitzar totes les seves inversions en start-ups i ajudar a inversors i business angels professionals a rendibilitzar les seves inversions.

La gestora, creada i dirigida per emprenedors d'èxit, s'encarrega d'investigar el mercat i aconseguir les millors inversions, de fer el posterior seguiment de les participades, així com assessorar-les i participar en els seus consells d'administració. Encomenda actua com un Super Angel Found: aporta assessorament, seguiment i networking a totes les seves participades, a més de diners. Amb aquest format pretén maximitzar les probabilitats d'èxit i minimitzar el risc de cada inversió.

Tot plegat gestionat per un equip gestor amb experiència en la creació de start-ups, inversió, corporate finance i auditing i coneixedor del sector emprenedor des de dins. Un equip coliderat per Miguel Sanz, que en serà el responsable d'inversions, i que compta amb una àmplia experiència en les auditories PWC i BDO i com a emprenedor en diverses start-ups d'èxit.

Encomenda estarà presidida pel propi Carlos Blanco, en que el seu track record com a inversor privat acumula start-ups com: Kantox, Glovo, Cornerjob, Deporvillage, Heygo, Deliberry, Habitissimo, Viuing, Chciplace, Captio, PopPlaces, QAshops, Tu&Co, Chicfy, SantaFixie, Citybox, Kompyte, Wazypark, Meller, Infantium, GOI, Reclamador o Ursulitas.

Els fons Encomenda tindran una mida inicial prevista de 10-15 milions d'euros, sent el propi Carlos Blanco i el seu entorn els principals inversors. L'objectiu és invertir la major part dels fons durant els dos o tres primers anys.

Els fons Encomenda invertiran en:
  • Totes les societats que impulsi Nuclio Venture Builder, sent el primer inversor dels projectes, assegurant el seu finançament inicial i permetent que aconsegueixin el MVP i comencin a traccionar. La inversió serà de 50.000€ a 150.000€ per start-up.
  • Les millors start-ups que superin amb èxit el programa d'acceleració de Conector Startup Accelerator i aconsegueixin capital d'altres inversors. Actuarà com a coinversor, aportant per inversió fins a 250.000€.
  • Start-ups en tot tipus de fases (seed, desenvolupament o growth) i que, preferiblement, hagin passat per un programa d'acceleració o per una venture builder (Antai, Plug&Play, SeedRocket, Wayra, etc.) detectant així, les millors oportunitats de l'ecosistema. La inversió pot ascendir fins als 400.000€ en aquests casos.
Amb el naixement d'Encomenda i del seu propi fons, Carlos Blanco compleix un altre dels seus objectius marcats pel 2016: crear el seu propi vehicle d'inversió. Blanco explica que el principal objectiu d'Encomenda és "permetre a tots els inversors i business angels accedir a un deal flow de qualitat i invertir en els millors projectes del país, aconseguint una major probabilitat d'èxit gràcies al model de Super Angel Found. Tot gestionat per un equip gestor amb àmplia experiència en el sector en el qual confio al 100%".
Avui et destaquem
El més llegit