Una startup que permet comprar una casa a trossos

La plataforma s'adreça a les persones que es poden permetre un lloguer però a qui els bancs no concedeixen una hipoteca

L'equip impulsor de Casum, l'aplicació que permet comprar una casa a trossos | Cedida L'equip impulsor de Casum, l'aplicació que permet comprar una casa a trossos | Cedida

Un "model flexible de compra". Així defineixen els impulsors de Casum la solució que ofereixen. Ha nascut a Barcelona de la mà del fons Nuclio Venture Builder -de Carlos Blanco- i s'adreça a les persones que no poden accedir a una hipoteca però que es poden permetre un lloguer. Per fer-ho, ofereix l'opció de comprar una casa a trossos.    

Així, el client adquireix la part de l'habitatge que es pot permetre en aquest moment (com a mínim ha de ser un 5%) i, la resta, el compra un inversor de la xarxa de Casum. D'aquesta manera, pot viure a la casa i pagar un lloguer per la part que no té en propietat, fet que reduirà el preu en comparació a la mitjana del mercat. L'inquilí tindrà set anys per anar comprant poc a poc la part restant de l'habitatge fins que pugui optar a una hipoteca i comprar-lo sencer.  

Més info: Invertir en el mercat immobiliari sense moure ni un dit

Casum connecta els potencials inquilins amb els inversors i gestiona el procés de principi a fi, segons un comunicat que ha enviat la startup. L'empresa es basa en dades com que el 82% dels habitants prefereix comprar un habitatge propi abans de llogar (segons el CIS), i en l'augment de les llars en règim de lloguer durant els mesos de crisi econòmica: de 2,4 milions el 2008 a tres milions el 2018.        

Iñigo de Pascual, CEO i fundador de Casum i antic director executiu d'Enalquiler, assegura que "per a més de la meitat dels propietaris el principal problema a l'hora de llogar és la desconfiança davant els potencials inquilins", però que "Casum resol el problema ja que permet als inversors entrar en el negoci immobiliari amb més garanties, menys riscos i una alta rendibilitat". 

Més informació
Les hipoteques cauen el 2019 a Catalunya
Trioteca o què cal saber abans de contractar una hipoteca
Les mancances immobiliàries: sòl i lloguer assequible
Avui et destaquem
El més llegit