Clapp!, esport en xarxa

La startup proposa una nova manera d'organitzar activitats esportives a través de la seva aplicació

Oriol Incarborne, co-fundador de Clapp! | Cedida Oriol Incarborne, co-fundador de Clapp! | Cedida

Després de passar mesos sense poder sortir de casa la necessitat i el gust per l'esport ha crescut en molta gent. Tot i les limitacions sanitàries els esports de grup segueixen tenint cabuda al nostre dia a dia. Clapp! ofereix una manera senzilla per organitzar activitats esportives en grup amb la seva app. L'empresa de l'entorn de Barcelona Activa ha desenvolupat una plataforma on diferents aficionats i professionals del sector de l'esport es poden posar en contacte per exercitar i divertir-se junts.

Oriol Incarbone i Alejandro Estrada es van conèixer en l'entorn universitari i sempre es van trobar còmodes treballant junts. No volien perdre la simbiosi que feia la seva unió i tenien la determinació de dur-la més enllà de les aules. "Sempre comentàvem que volíem fer algun projecte junts i ens vam decidir per ajuntar dos aspectes que ens agraden: connectar amb la gent i fer esport", recorda Incarbone. Des de l'estiu de 2019 van començar a treballar en l'aplicació, la qual ha anat canviant progressivament, en gran manera pel feedback dels usuaris. "Per nosaltres és molt important respondre a tothom que es posa en contacte amb nosaltres, en especial si és per una crítica negativa. No volem que quedin en no res", remarca el co-fundador.

Més info: Clubcontrol, la nova gestió esportiva

Intuïtiva i social

Un dels pilars de l'empresa és mantenir la seva app com més senzilla i intuïtiva sigui possible per fer-la accessible a tota mena d'usuaris. Es dirigeixen principalment a persones d'entre 20 i 45 anys que ja tenen l'esport incorporat a la seva rutina, però esperen traspassat aquest perfil d'usuari per arribar a apropar-se a persones que s'inicien en activitats esportives o no les practiquen amb tanta regularitat.

La startup volia que el pes de l'apartat organitzatiu de la seva aplicació fos important però sense deixar de bandat el vessant més social. "Mantenim molts canals pels quals els usuaris poden xatejar i interaccionar", explica Incarbone. Connectar amb altres persones que comparteixin els teus interessos esportius és fonamental per Clapp!, qui aposta per facilitar l'esport en comunitat.

 "Volíem començar per esports més minoritaris com el vòlei o l'skating, però ràpidament vam anar creixent i incorporant-ne de nous"

Dins de Clapp! Podem organitzar esdeveniments per una llarga llista d'esport, la qual segueix en augment. Actualment compren la possibilitat d'organitzar activitats per 20 esports, des de clàssics massius com el futbol fins a específics com el patinatge. "Volíem començar per esports més minoritaris com el vòlei o l'skating, però ràpidament vam anar creixent i incorporant-ne de nous", recorda el co-fundador. En els seus inicis també volien centrar-se en Madrid i Barcelona, però la creixent demanada els ha fet aterrat a altres ciutats de l'Estat. Una expansió geogràfica motivada pels comentaris dels seus usuaris.

En constant moviment 

Incarbone i Estrada aposten per la millora constant de la seva aplicació, la qual va introduint novetats no només per oferir una experiència més completa als usuaris sinó que també per canviar el funcionament de l'stratup. Per exemple, actualment l'app és gratuïta, ja que cerca mostrar les seves possibilitats en el mercat, però en un futur volen monetitzar els seus serveis a través d'un sistema de subscripció.

"Volem ser un facilitador perquè la gent pugui fer esport i trobar-hi amb qui fer-ho. Volem fer més fàcil que les persones s'adhereixin a l'activitat física"

Entre els plans de l'empresa també entrar ampliar la seva xarxa de comunicació i passar a ser un catalitzador no només entre esportistes sinó entre els esportistes i les instal·lacions esportives. "Ara mateix si tu organitzes un partit de pàdel per Clapp! no pots reservar la pista, per això en u futur volem introduir aquesta possibilitat", exemplifica Incarbone i afegeix: "Al final volem ser un facilitador perquè la gent pugui fer esport i trobar-hi amb qui fer-ho. Volem fer més fàcil que les persones s'adhereixin a l'activitat física".

Més informació
Els diners que no guanyarem enguany amb l’esport
La covid-19 sacseja l’esport: menys ingressos i més geopolítica
Insectes i fitness: la sostenibilitat en el món de l'esport
Avui et destaquem
El més llegit