Cravy, dinar sense contemplacions

Els emprenedors Iván García i Toni Mas creen una aplicació per millorar l'experiència del menjar per emportar

Iván García y Toni Mas, creadors de Cravy|Cedida Iván García y Toni Mas, creadors de Cravy|Cedida

La vida passa molt ràpid i l'hora de dinar, també. Davant d'aquesta realitat i després de donar-hi moltes voltes, l'Iván García Doblas i en Toni Mas Canet van trobar una solució: així va néixer Cravy. Es tracta d'una aplicació mòbil que facilita la tria i recollida de menjar per emportar. Iván García assegura que, de mitjana, un treballador perd uns 45 minuts a la setmana en cues per cafè i dinar i, amb la seva startup, aquest temps es veuria reduït a pràcticament zero. Tenint en compte que, a partir d'aquest 12 de maig, hem hagut de començar a fitxar a la feina, com a mínim, que l'hora de dinar sigui estrictament per a això: per dinar. Bé, i per mirar Instagram.

Més info: "Si adaptes el teu negoci pel 'take away', pots servir a molta més gent"

"Tothom té molt clar que, quan ets a casa, pots demanar menjar i que te'l portin, però, quan ets fora, per què has d'empassar-te cues?". García Doblas explica que la seva idea no és res de nou, ja que hi ha altres aplicacions que incorporen aquest servei entre la seva oferta, però el punt fort de Cravy és que centra el 100% dels seus esforços a aconseguir la millor experiència quan es tracta de demanar menjar per emportar. "Els migdies, molta gent surt a comprar dinar i això genera cues. No pot ser que hi hagi gent que acabi dinant en 20 o 30 minuts".

Quan el consumidor obre l'aplicació, troba una llista d'establiments que disposen de menjar per emportar. De forma molt ràpida i intuïtiva, pot descobrir quin és l'estil de cuina de cada restaurant, els preus dels plats, ofertes i valoracions dels usuaris. A banda, també pot consultar en un mapa a quina distància es troben els establiments i el temps que cal per arribar-hi. "El que ens obsessiona és que en dos clics tinguis la teva comanda demanada", explica García Doblas. Un clic per seleccionar i, un altre, per pagar.

El consumidor pot descobrir de forma molt ràpida i intuitiva quins restaurants hi ha a la zona on es troba, a quina distància estan, quins preus tenen i quin és el seu estil de cuina

Un cop demanat el menjar, l'aplicació va informant sobre el procés de la comanda i en comptes d'avisar quan el menjar ja està preparat, envia una notificació en el moment en què el client hauria de sortir per arribar al restaurant tan bon punt la comanda acaba de sortir. En arribar al lloc, l'esmorzar, dinar, berenar o sopar ja està preparat i en una bossa.

Emprenedors famolencs

L'Ivan Garcia Doblas no va estudiar res relacionat amb xarxes socials ni amb cuina, però, clar, tothom menja. Explica que ell "tenia molts problemes de temps al migdia, a l'hora de dinar" i que per això va decidir emprendre i crear Cravy, una startup que s'està incubant a Barcelona Activa. Actualment, té 24 anys i va estudiar Dret a la Universitat Pompeu Fabra. Quan va acabar, va poder triar entre continuar la seva formació com a advocat o entrar en una consultora tecnològica. Com és un enamorat de la tecnologia, va triar la segona opció.

Pels seus creadors ha estat molt important treballar el producte per aconseguir que sigui intuitiu i agradable

Pels seus creadors ha estat molt important treballar el producte per aconseguir que sigui intuitiu i agradable

 

En la consultora, va conèixer en Toni Mas Canet, un enginyer també de 24 anys que tenia moltes ganes de muntar el seu propi negoci. Garcia Doblas explica que tots dos van entendre's molt bé i que sempre estaven parlant de possibles idees de negoci. Finalment van trobar una que ambdós coincidien que podia funcionar: Cravy. A hores d'ara, falta molt poc perquè llancin l'aplicació per a iOs i Android, encara que al seu web ja hi ha molta informació, i el primer barri on es podrà utilitzar Cravy serà el Poblenou. Els dos nois han estat quatre mesos centrats a desenvolupar un producte competitiu i amable tant amb els usuaris, com amb els propietaris dels restaurants. "Crec que aquest és un altre dels nostres aspectes positius: tractem molt bé la gent amb qui treballem i els donem moltes facilitats per col·laborar amb nosaltres". Fins i tot, els ofereixen una sessió fotogràfica gratuïta! Pel que fa al finançament, Cravy no n'ha rebut cap i els seus creadors esperen poder autofinançar-se.

L'Iván i en Toni es van coneixer mentre treballaven a una consultora, encara que tots dos tenien molt clar que volien emprendre

En definitiva, a l'Iván i al Toni els passava massa ràpid l'hora de dinar i havien de fer alguna cosa. En comptes de buscar una solució només per a ells, van crear Cravy: l'aplicació que serveix per dinar sense contemplacions.

Més informació
Les ciutats amb més menjar per emportar
Urban Chefs, cuiners a domicili
'Tuppers' que cuiden l'alimentació
Avui et destaquem
El més llegit