CA | ES

CRSS, una startup per controlar 24 hores els riscos de les inversions

La startup recull en un panell més de 100 estratègies d'inversió a temps real i accés multidispositiu per "millorar l'organització, la transparència i la capacitat de reacció"

L'equip de CRSS Investments | Cedida L'equip de CRSS Investments | Cedida

"Vam detectar que el problema més gran de les inversions és el control del risc, concretament respectar el límit màxim que un client inversor està disposat a assumir, un límit que es vulnera massa sovint". Així explica Sebastian Pietroniro, CEO de l'startup valenciana CRSS Investments, perquè van decidir crear l'empresa fa dos anys. Es tracta d'un software automatitzat fintech per controlar el risc en inversions a temps real en mercats palanquejats i d'alta volatilitat. Ara està ubicada a Lanzadera, on agraeix la formació en el "model de qualitat total" i on s'ha adonat que no és "l'únic boig amb una idea" per tirar endavant un negoci. CRSS va començar amb menys de 1.000 euros en el compte bancari i hui ja té un client, una gestora de fons de Londres, que "aporta ingressos recurrents", i a on donen servei a 300 inversors.

"Fabriquem jupetins antibales i no ens podem permetre ni una sola errada"

"En aquests dos anys no ens hem centrat a fer més clients, sinó en contrastar al màxim el nostre model de risc abans d'eixir al mercat. Nosaltres fabriquem jupetins antibales i no ens podem permetre ni una sola errada. Quan un client guanya, no hi ha cap problema. Però si un client perd, poden passar dues coses: que perda el que tenia acordat prèviament, o que perda més de l'acordat, i en aquest cas el gestor i l'entitat financera poden tenir un problema", sosté el CEO. Ara, després de verificar el model sense "ni un excés del límit de risc", ja tenen la "confiança per buscar més clients".

La startup forma part de Lanzadera | Cedida
La startup forma part de Lanzadera | Cedida 

La startup ofereix protecció al client inversor, al gestor i a l'entitat financera controlant el risc de forma independent. Resum en un panell més de 100 estratègies d'inversió a temps real les 24 hores del dia amb accés multidispositiu, de tal manera que ajuda a "millorar l'organització, la transparència i la capacitat de reacció". "Cada estratègia d'inversió té uns riscos potencials concrets i cal actuar immediatament si es produeixen. L'algorisme de CRSS els detecta i els parametritza, i si es dóna el cas, envia una alerta automatitzada immediata al responsable per a intervenir i garantir que es respecte el límit màxim de risc del client inversor", assenyala Pietroniro.

El nínxol, "les inversions d'alta volatilitat o altra relació rendibilitat/risc"

Explica que el seu nínxol són "les inversions d'alta volatilitat o altra relació rendibilitat/risc", que s'apliquen en mercats palanquejats com el Forex, Criptodivisas o CFD: "El nostre software CRSS és totalment compatible amb la plataforma d'inversió Metatrater 4, la més usada pels traders que operen en aquests mercats, a més de poder integrar qualsevol altra plataforma o broker simultàniament". 

Pietroniro observa que el perfil actual de l'inversor varia en funció de la seua procedència. "Als EUA, Londres i Benelux juguen en una altra lliga. Treballen a la perfecció la renda variable i els mercats palanquejats. Acostumen a ser els pioners en noves estratègies d'inversions i en introduir-se en nous mercats amb noves oportunitats. Actualment treballen molt amb EA (estratègies automatitzades), funcionen les 24 hores captant totes les oportunitats del mercat, inverteixen a l'alça i especulen a l'alça i a la baixa, guanyen diners independentment de la direcció del mercat (alcista o baixista), sempre que encerten la seua tendència", explica.

Per altra banda, a l'Estat espanyol assegura que "pràcticament tot és renda fixa i una mica de renda variable", "es treballa molt poc en mercats palanquejats". El CEO explica que no ha trobat competència directa perquè en l'actualitat els gestors de fons "moltes vegades es controlen a si mateixos" i "passen reports periòdics a fi de sessió al director de riscos". "És molt complex si només hi ha un director de riscos per controlar un mercat 24 hores i dirigir a 10 gestors que operen en horaris diferents com al Japó i als EUA", apunta. De fet, conta que per a ell, com a director de riscos, la plataforma CRSS "era imprescindible" perquè li oferia "la tranquil·litat que necessitava", amb "accés a la informació des de qualsevol lloc i a qualsevol hora". "El seu millor valor era avisar-me just quan era necessari perquè estiguera atent i poguera resoldre el problema de risc", afegeix.

Pietroniro: "Desmitifica la diversificació. Si inverteixes en els cinc valors encertats, guanyaràs"

Més de 10 anys d'experiència i investigació als mercats borsaris I és que CRSS no naix del no-res. Té darrere "més de 10 anys d'experiència i investigació als mercats borsaris". Pietroniro va estar dos anys invertint pel seu compte i ha col·laborat amb empreses dirigint equips de traders fins a arribar a ser director de riscos. "Vaig aprendre molt com a trader, però vaig aprendre molt més veient a la resta. És difícil ser objectiu amb tu mateix i amb la teua estratègia, però mirant a altres és més fàcil identificar errades i corregir-les", admet. Li acompanyen en la startup el COO Sergio Domínguez, que també va ser trader i gestor de fons d'institucions financeres, i el CTO Antonio Garcia, amb més de 20 anys d'experiència en programació. Ara per ara, la startup no es marca més objectius que guanyar-se "la confiança de nous clients". Per a assolir-lo, Pietroniro té clar que "és molt important" comunicar "bé" el que fan, ja que assegura que els confonen massa sovint "amb una empresa d'inversió". "I no ho som. Controlem el risc de forma independent", subratlla. Mirant al futur, li agradaria "arribar a ser un segell de garantia en el control de riscos, que un inversor sàpiga que si una entitat o gestor utilitza CRSS, estarà totalment protegit i tindrà total transparència i accés a la informació a temps real".

Abans de terminar, ens aprofitem de la seua experiència: un consell per millorar les inversions? "Desmitificar la diversificació. Si inverteixes en els cinc valors encertats, guanyaràs, i si no, perdràs. És més important la selecció d'actius i identificar correctament la tendència d'eixos actius i el termini de l'operació. S'ha de mesurar molt bé la relació rendibilitat/risc de cada operació i quant representa cadascuna del percentatge total de la cartera". Prenem nota.

Més informació
Groots Urban Farming, cultivar sense sol i sense terra
Sens Solutions, una startup per terra, aigua i aire
Robinbrick, la startup que va néixer sobre una bicicleta
Avui et destaquem
El més llegit