Cuideo, cuidadors a domicili a un clic

Després de viure les dificultats per trobar un cuidador, dos emprenedors creen aquesta startup de contractació d'assistents

Espanya és un dels països més envellits de la Unió Europea: un 5,7% de la població té més de 80 anys. I bona part d'aquestes persones necessiten ajuda en el seu dia a dia. Després de trobar-se amb dificultats per trobar una persona que tingués cura dels seus pares, n'Alejandro i en Roberto Valdés van fundar Cuideo, una plataforma especialitzada en cuidadors a domicili per a gent gran.

Aquesta startup es caracteritza per introduir la digitalització en un sector molt analògic i per una forta personalització del servei. "El nostre tret diferencial en un sector en ple creixement és un model que s'allunya de l'agència de col·locació, que es dedica a intermediar i fa que la família contracti el cuidador", diu l'Adrià Buzón, CEO de Cuideo. Aquesta plataforma s'ha especialitzat en cuidadors per hores, entenent que les famílies poden tenir necessitat d'un cuidador per una persona gran només un cap de setmana a l'any, tres mesos, unes hores al matí o només per anar a una boda. Per aquest motiu, en el preu per hora està inclosa també la contractació del cuidador.

"Un altre tret diferencial és que tots els cuidadors i cuidadores que treballen amb nosaltres tenen titulació oficial", afirma Buzón, "cosa que afegeix un punt de qualitat al servei". En un sector amb un alt intrusisme laboral, trobar bons professionals és una tasca complicada, tant és així que "hem descartat el 80% dels currículums que ens han arribat des que vam llançar la plataforma", explica l'emprenedor.

El funcionament és senzill. Els interessats es posen en contacte amb Cuideo i es realitza una anàlisi del cas. Entre la plantilla compten amb treballadors socials que es reuneixen amb les famílies i la persona a cuidar per analitzar el cas i assignar el professional més adient. Conjuntament -treballador social, família i cuidador- es decideixen les tasques a realitzar. El preu per hora, a partir de 9 euros, varia en funció de la jornada contractada, el servei es pot iniciar en 24 hores i sense obligació de permanència.

"Rapidesa, confiança i facilitat"
Quan n'Alejandro i en Roberto Valdés van voler contractar una persona perquè tingués cura dels seus pares a temps parcial un estiu, van trobar-se que era molt complicat trobar una solució que s'adaptés a les seves necessitats.

Les agències de col·locació de cuidadors només ofereixen treballadors a jornada completa i traspassen el pes de la gestió dels contractes a les famílies que volen rebre els serveis. En aquest context, els dos germans van decidir emprendre i crear el seu propi projecte empresarial per donar resposta a aquesta mancança en el mercat de la tasca assistencial amb "rapidesa, confiança i facilitat".

Més clients i més ciutats
El portal d'aquesta startup que està incubada a Barcelona Activa, va veure la llum el desembre del 2015. Avui dia les 46 cuidadores amb què compten donen 1.200 hores d'assistència a la setmana a 120 famílies de la ciutat de Barcelona.

La startup, el model de negoci de la qual que es basa en el cobrament d'una comissió pels serveis contractats a través seu, espera tancar l'any amb una facturació al voltant dels 70.000 euros mensuals. De moment només donen servei a la capital catalana, però la companyia té com a objectiu ser present a Madrid i doblar el nombre de clients abans d'acabar el 2016.
Avui et destaquem
El més llegit