Decelera Menorca rep un 44% més de sol·licituds de startups

Un total de 494 empreses emergents presenten la seva candidatura per participar en el programa de desacceleració

La nova edició de Decelera Menorca arrencarà el pròxim 24 de maig | Cedida La nova edició de Decelera Menorca arrencarà el pròxim 24 de maig | Cedida

Decelera Menorca, la desacceleradora de startups abans anomenada Menorca Millennials, prepara ja nova edició del programa, que se celebrarà del 24 de maig al 4 de juny a Menorca. Aquest any, un total de 494 empreses emergents han presentat la seva candidatura per ser seleccionades com una de les 25 millors startups tecno-sostenibles que participaran en el programa. Una xifra que suposa un 44% més que el 2018, segons informen en un comunicat. 

Les startups que han aplicat són molt diverses, tant en la fase de desenvolupament en el qual es troben (gairebé un 50% es troben en fase llavor, però també n'hi ha de sèrie A i sèrie B+), així com en el sector en el qual treballen. Intel·ligència Artificial i machine learning, blockchain, big data i IoT són els àmbits majoritaris entre les candidates del 2019. 

Més info: Decelera Menorca busca startups per a la nova edició

Així mateix, les empreses emergents procedeixen de 77 països diferents: un 63% provenen d'Europa, un 14,4% d'Àsia, un 10,1% d'Àfrica, un 8,7% d'Amèrica del Nord, un 3,4% d'Amèrica Llatina i un 0,4% d'Oceania. 

"La qualitat de les candidates que han aplicat aquest any ha evolucionat favorablement respecte als anys anteriors. Creiem que aquest canvi es deu a la nostra aposta per enfortir i desenvolupar el primer programa que es preocupa pels equips i el factor humà en l'ecosistema", assenyala el CEO i cofundador de Decelera Menorca, Marcos Martín.

La llista de les 25 startups seleccionades es donarà a conèixer el pròxim 1 de maig, dies abans de començar la nova edició del programa. Durant dues setmanes a l'illa, els participants podran concretar i impulsar els seus projectes i treballar amb líders de l'ecosistema com Lucas Carné (Privalia), Max Kelly (Techstarts de Londres), Rupert Barksfield (Pynko), Manel Adell (ex CEO de Desigual) i Martin Varsavsky (Jazztel, Prelude and Overture), entre altres.

Més informació
Menorca Millennials viatjarà a Amèrica
Menorca Millennials vol impulsar projectes locals i sostenibles
Els líders també fan pauses
Avui et destaquem
El més llegit