Imatge de la jornada telemàtica que ha congregat 200 participants | CEEI València
Imatge de la jornada telemàtica que ha congregat 200 participants | CEEI València

Les ‘deep tech’, ‘eHealth’ i ‘fintech’, les favorites dels inversors

Martín Varsavsky, fundador de Jazztel, participa en #ReactivandoStartups i declara que "tot allò que puga ser digital, serà digital"

València s'ha convertit en capital de la inversió en startups, però telemàticament. I és que més de 200 persones s'han connectat a la la trobada #ReactivandoStartups organitzada per Startup València i CEEI València aquest dimecres. Els fons d'inversió de capital de risc participants són responsables de més de 700 milions d'euros, el que corrobora que, tot i en temps de la COVID-19, els fons i inversors confien en l'ecosistema emprenedor valencià i acceleren les seues inversions en startups. Sobretot, apunten els organitzadors de la jornada, les preferides pels inversors són les startups especialitzades en deep tech, eHealth i les fintech.

La trobada Reactivació de la inversió en startups forma part de de la iniciativa Focus Pime i Emprenedoria, que compta amb el finançament de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), de fet la inauguració l'han realitzada la directora general de l'IVACE, Júlia Company i el president de Startup València, Juan Luis Hortelano. Durant la seua intervenció Company ha destacat el “caràcter dinàmic de les startups capaces de donar resposta ràpida als canvis en el mercat i d'adaptar-se a noves situacions. Valors - ha afegit - que els converteixen en baula perfecta per a la col·laboració amb altres empreses”. En aquest sentit la directora de l'IVACE no ha volgut passar per alt el paper que juguen els CEEIs de la Comunitat en l'impuls d'aquestes empreses innovadores al mateix temps que ha recordat “la reorientació que en l'exercici de 2020 han donat a les seues activitats, enfocades totes elles a secundar, més si cap, a l'ecosistema emprenedor de la Comunitat Valenciana”.

Més info: Startup Valencia busca projectes per digitalitzar la indústria

La trobada ha analitzat l'impacte de la pandèmia mundial a l'hora d'invertir en empreses joves de base tecnològica i com aquestes han hagut d'adaptar-se a la nova era. Per a això ha comptat amb representants nacionals i internacionals dels principals fons d'inversió i empreses tecnològiques. Durant la primera taula, formada per Santiago Reyna (Keith Ventures), Guillermo García (Talaia) i Nacho Mas (Startup València), s'ha presentat la iniciativa Capital4startups.org així com l'obertura d'inscripcions per a València Investors Day 2020 que tancarà el seu termini d'inscripció el dia 30 d'octubre i la fase final del qual se celebrarà el 25 de novembre en el marc del València Digital Summit.

En la segona sessió, en la qual han participat Miguel Arias (Telefónica), Patricia Pastor (GoHub) i José Carol (BStartup Banc Sabadell), s'ha debatut sobre els canvis que ha provocat la COVID-19 en les startups. Per part seua, Arias ha destacat que, després d'un estudi realitzat van concloure que, “un 74% s'han vist afectades negativament per la pandèmia, un 26% han crescut gràcies ha ella i quasi un 20% s'està plantejant reduir la seua plantilla”.

A més, ha destacat l'auge després de la pandèmia d'aquelles startups que treballen en els sectors TIC, fintech, eHealth i telecomunicacions. A aquests sectors, la directora de GoHub, Patricia Pastor, ha afegit les startups deep tech, les quals s'han vist amb més força després de la pandèmia: “La tecnologia ha de ser present en totes les empreses i jugar un paper definitiu, les startups tenen un paper fonamental en aquesta nova era”, ha matisat.

La jornada ha seguit amb una xarrada, moderada per Javier Megias (Fundació Innovació Bankinter) sobre les perspectives d'inversió que s'esperen en la nova realitat, en la qual han participat Manuel Matés (Big Sur Ventures), Nico Goulet (Adara Ventures) i Samuel Gil (JME Ventures). El partner de JME Ventures ha destacat que “les barreres geogràfiques han caigut i l'activitat no ha parat”.

Samuel Gil: "Les barreres geogràfiques han caigut i l'activitat no ha parat”

A mitjan matí, el president de Startup València ha entrevistat a Alberto Gutiérrez, cofundador de Plug & Play Spain. “No hi ha hagut una desacceleració de la inversió, tot el contrari. Enguany hem invertit en 250 startups: 69% startups dels EUA i 31% startups fóra dels EUA” ha afirmat Gutiérrez. Després de l'entrevista, Raúl Mir (Ángela Impact Economy) ha moderat la taula sobre la coexistència entre Venture Capital i Private Equity en temps de transformació en la qual han participat Pablo Ventura (KFund), Darío Villena (Swanlaab Venture Factory), Aquilino Peña (Kibo Ventures) i Javier Artiach (Connex Ventures). Per a Villena, “la descentralització ajuda en la situació en la qual ens trobem perquè facilita el teletreball”. Mentre que Peña ha destacat que “a Espanya ja estem veient com els fons de Private Equity estan entrant en empreses tecnològiques, la qual cosa beneficia també al Venture Capital”.

El protagonista de la segona entrevista de la jornada ha sigut Martín Varsavsky (CEO de Overture Life i fundador de Jazztel) qui ha afirmat que “el digital s'ha avançat 10 anys arran de la COVID-19 pel que tot allò que puga ser digital, serà digital”. Per a finalitzar, Buigues i Virgina Sánchez (Zubi Labs) han organitzat el taller Get ready for finance on han donat les claus per a conéixer les principals fonts de finançament per a empreses i com trobar la més adequada.

Més informació
Mentoring per salvar empreses
Avui et destaquem
El més llegit