Dinbeat, un veterinari en forma de ‘wearable’

Creen un arnès amb biosensors que monitora les constants vitals de les mascotes malaltes per ajudar els professionals mèdics a seguir el seu estat de salut

Dinbeat és un 'wearable' en forma d'arnès que dóna suport als veterinaris Dinbeat és un 'wearable' en forma d'arnès que dóna suport als veterinaris

Els wearables no són només rellotges, braçalets i altres complements, com tampoc són una cosa exclusiva dels humans. Dinbeat ha dissenyat un arnès per a gossos que permeten monitorar el seu estat de salut, convertint-lo en una eina perfecta per a veterinaris per recaptar informació en temps real sobre l’estat dels seus pacients.

Quan la Talia Bonmatí, CEO de la startup, ho va idear, el seu principal objectiu era reduir la preocupació dels propietaris de mascotes. “Sempre he tingut gossos i sé l’angoixa que un pateix quan té l’animal malalt i ha de marxar a la feina. La tecnologia ha anat avançant molt en aquest àmbit, però no hi havia cap eina per saber com es troba una mascota, i m’hi vaig posar a treballar”, explica. Periodista de professió, ha estat durant dos anys treballant amb un equip d’experts per arribar amb un producte sòlid i preparat per a sortir al mercat.

Un producte escalable

L’arnès compta amb biosensors que mesuren les constants vitals, ara per ara, dels gossos. El primer prototip està pensat per als professionals mèdics, els qui segueixen l’evolució els seus pacients a la consulta cada hora. “Per saber l’estat dels animals, els veterinaris fan controls cada hora. És un seguiment que no poden fer quan no estan treballant, però que amb l’arnès poden continuar tenint perquè monitora les dades necessàries”, detalla Bonmatí.

Arnès de Dinbeat

Per això Dinbeat es concep inicialment com una eina per a especialistes. De fet, el projecte està en dansa des del 2016, quan l’equip es va posar en contacte amb les universitats Autònoma de Barcelona i la de Múrcia per dissenyar braç a braç amb els experts com havia de ser una eina que els ajudés en el seu dia a dia. “Ells ens van dir exactament què necessitaven que mesuréssim i han anat fent les proves definitives per demostrar que funciona”, apunta.

El 'wearable' pot estalviar fins a un 80% els costos de fer el control de salut dels pacients

També preveuen que els metges puguin llogar l’aparell als particulars quan no calgui hospitalització del gos després d’una intervenció, però sigui necessari fer-ne un seguiment. Tot plegat els pot ajudar a estalviar fins a un 80% dels costos que suposa el seguiment de l’estat de les mascotes malaltes.

El primer prototip està pensat únicament per a gossos, però saben que és un producte escalable que pot replicar-se a altres animals com els gats o els cavalls. També contemplen, en una segona fase, llançar-lo per al client particular. En aquest cas, l’amo de l’animal podrà controlar a través d’una app com es troba i gestionar situacions conflictives com els lladrucs que molestes als veïns quan els gossos es queden sols a casa.

A punt per a la sortida

L’equip està format per nou persones, tot i que només tres es dediquen a temps complet al projecte. El seu objectiu és posar a la venda els primers arnesos entre setembre i octubre, pel que captar finançament privat per passar ja a la fase de fabricació és vital.

Fins al moment han comptat amb 155.000 euros d’un crèdit Enisa i dels family, friends and fools. La companyia ha estat incubada a Barcelona i és una de les 20 startups seleccionades per al programa Startup Capital d’Acció d’entre més de 250 empreses, el que l'ha permès accedir a una ajuda de 75.000 euros.

Més informació
Affinity, l'èxit d'estimar les mascotes
Mascoteros, l’Amazon de les mascotes
Avui et destaquem
El més llegit