Dothegap, intercanvis internacionals de tu a tu

Aquesta empresa emergent permet concertar estades entre clubs, associacions o famílies sense necessitat d'intermediaris

L'equip de Dothegap, l'aplicació per facilitar els intercanvis internacionals L'equip de Dothegap, l'aplicació per facilitar els intercanvis internacionals

Qualsevol moment és bo per emprendre i la Mercedes Martínez n'és la prova. Després de treballar durant 23 anys a la indústria farmacèutica, aquesta emprenedora ha fundat Dothegap, una comunitat internacional que promou activitats d'intercanvi culturals, formatives i esportives a escala nacional i internacional prescindint d'intermediaris. Bàsicament, a través de la seva pàgina web, aquesta empresa emergent permet concertar experiències directament entre associacions, clubs esportius, escoles, empreses i, fins i tot, famílies. D'aquesta manera no només se simplifica la seva gestió, sinó que també s'abarateix significativament el seu cost.

Mercedes Martínez vol renovar un sector que no ha evolucionat amb els anys

“Malgrat tots els canvis que estem vivint, la manera com s’organitzen les estades internacionals gairebé no ha evolucionat: o bé, si tens sort, fas un intercanvi amb la teva escola un cop a la vida; o bé els teus pares el contracten directament, fet que suposa un important esforç econòmic per part seva”, explica Martínez. Tot i que és filòloga anglesa de formació i que durant els últims deu anys s’ha dedicat, específicament, a les vendes i el màrqueting farmacèutic, és bona coneixedora d’aquest negoci, ja que la seva família s’hi ha dedicat tota la vida. “Sort que ja estan jubilats, perquè el meu plantejament és totalment diferent”, riu.

Més info: Nomadizers, el Tinder dels companys de viatge

Pel que fa al seu funcionament, moure's per la plataforma és molt senzill. El primer pas és registrar un club, associació o família a la web de Dothegap. Un cop fet això, els usuaris poden pujar la seva proposta a la plataforma d'intercanvi. Després es poden enviar i rebre consultes d'altres usuaris, les quals es gestionen des del panell personal de cadascú. És un intercanvi, així que l'experiència és bidireccional.

L’intercanvi social

"Ara mateix ens enfoquem a famílies, clubs esportius i escoles, però també multinacionals que vulguin oferir als seus empleats aquest tipus d'experiències", explica l'emprenedora, "des de la meva perspectiva, l'intercanvi és molt més que l'aprenentatge d'una llengua. Vull potenciar la part social d'aquests viatges, convertint-los en experiències més completes". Malgrat que inicialment, Dothegap és de franc, avançaran cap a quatre models de subscripció molt econòmics. Segons la tarifa que paguin els usuaris, aquests podran publicar més experiències d'intercanvi al web.

En aquests moments, però, tots els usuaris poden utilitzar-la de manera gratuïta. "Acabem de néixer just fa tres mesos i, com a primer pas, hem de construir una bona base d'experiències internacionals abans de monetitzar", explica Martínez. Malgrat que acaba de llençar la seva proposta, ja fa un any que treballa conjuntament amb Barcelona Activa. "És un luxe treballar amb ells, et sents acompanyada en tot moment i tenen multitud de programes on acollir-te", explica Martínez.

Més info: Saytrip, la solució per no perdre's el viatge darrere de la pantalla

Ara mateix Dothegap es troba en procés de preincubació, pel que tenen les seves pròpies oficines al Poblenou. L'empresa ha començat gràcies a 40.000 euros de recursos propis i cerquen partners que es vulguin sumar a l'aventura.

Més informació
Triplist.me sap quin serà el teu pròxim viatge
Seven Miles, emprendre és un viatge de luxe
Reputació online, la nova agència de viatges
Avui et destaquem
El més llegit