Drivy aconsegueix una ronda de 31 MEUR

La plataforma de lloguer de cotxes particulars compta amb 850.000 usuaris i 36.000 vehicles a Europa

La plataforma europea de lloguer de cotxes particulars Drivy ha tancat una nova ronda de finançament per 31 milions d'euros, que destinarà a accelerar la seva expansió internacional, a la innovació tecnològica del seu producte i a l'ampliació del seu equip a Europa.

L'empresa ha explicat en un comunicat que aquesta ronda -que s'emmarca en una altra prèvia i que juntes suposen una inversió de 47 milions- ha estat liderada per Cathay Innovation i Nokia Growth Partners. També han participat fons que estan en l'accionariat de la companyia des del seu naixement.

El conseller delegat de Drivy, Paulin Dementhon, ha assenyalat que, amb la inversió captada, l'empresa combinarà "la qualitat en l'experiència d'usuari dels serveis de cotxe compartit (carsharing), amb l'escalabilitat pròpia dels mercats d'igual a igual, amb un creixement anual de 3 dígits".

'Carsharing' amb accent francès
Fundada a França el 2010, la companyia, que té previst obrir aquest any tres nous mercats a Europa, opera també a Alemanya i Espanya, i compta amb equips locals a París, Berlín i Barcelona.  A Europa Drivy compta amb 850.000 usuaris i 36.000 vehicles, amb "un creixement anual de més del 100 %", segons la companyia. 

A Espanya Drivy té més de 1.000 cotxes, repartits per les principals ciutats i més de 10.000 usuaris, i preveu acabar l'any amb 3.000 vehicles. Concretament a Catalunya Drivy té 250 cotxes i té com a objectiu triplicar la xifra abans d'acabar l'any. Segons Jaume Suñol, country manager de Drivy a Espanya, "aquesta ronda de finançament significa posar l'accelerador en l'expansió del mercat espanyol i oferir una major cobertura en tot el territori. Volem posicionar Drivy com la millor forma per llogar un cotxe per a una escapada de cap de setmana o vacances".

 

Avui et destaquem
El més llegit