El Bizbarcelona acollirà el primer Congrés de les Professions

Més de 100 col·legis professionals es reuniran per primer cop per tal "d'unir esforços"

L'Associació Intercol·legial, que agrupa més de 100 col·legis professionals i 200.000 col·legiats, aprofitarà la celebració del Bizbarcelona per organitzar el primer Congrés de les Professions. Ho faran coincidint amb la fira de l'emprenedoria, les pimes i l'economia social, que s'inaugurarà el pròxim 31 de maig al recinte firal de Montjuïc.

Aquest congrés, a diferència del Bizbarcelona que dura dos dies, s'allargarà fins al 4 de juny. L'objectiu és construir una visió col·lectiva de futur, abordar els reptes del sector i potenciar la col·laboració intercol·legial. Tot plegat es durà a terme amb un centenar d'actes dirigits a col·legiats de tots els sectors; amb una conferència inaugural a càrrec de l'economista Josep Maria Gay de Liébana, titulada Reptes dels professionals en l'economia del Segle XXI.

Lluís Comerón, degà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i president del congrés, ha assegurat que el Bizbarcelona és el millor espai "perquè aprenguem a aprofitar les oportunitats d'un paisatge que canvia. L'oportunitat és ser el transformador i és el repte que tenim molts professionals". Comerón ha destacat que "el tsunami de canvi que vivim requereix un relat col·lectiu i no esforços individuals. Hem de definir la utilitat futura dels professionals".

Alhora, també ha aprofitat per celebrar que el Bizbarcelona és "un espai que facilita la interacció i permet visualitzar l'ecosistema complet. Ajuda a construir una 'manera Barcelona' de fer negocis".

Pregonar amb l'exemple de la transformació
L'acte també ha servit per presentar a la BizCommunity els continguts del Bizbarcelona d'enguany, que porta per títol "Transforma't". Agustí Colom, regidor d'Empresa i Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, ha assegurat que el mateix saló és un exemple d'aquesta voluntat de canvi. "Va començar com un saló de l'emprenedoria, després va assumir les pimes, més tard l'economia social i ara les eines de digitalització". Aquesta evolució, assegura, "reflecteix l'essència de transformació i adaptar-se als nous temps".

Una evolució que arriba "en un marc macroeconòmic sensiblement diferent als anteriors", segons Colom. Tot i recordar la fragilitat existent, el regidor ha constatat que "hi ha una millora econòmica que és manifesta. L'activitat econòmica ha crescut un 3,4% a Barcelona l'últim any, per exemple; i es van crear 8.770 empreses a la ciutat, al mateix nivell que abans de la crisi".

Continguts de tota mena
El director del Bizbarcelona, Aleix Planas, ha exposat alguns dels continguts més interessants amb els quals comptarà la fira d'aquest 2017. Big Data, robòtica, intel·ligència artificial, blockchain, comerç online o entreteniment són conceptes que sonaran de forma habitual en els pavellons de la Fira de Barcelona.

"Esperem uns 14.000 visitants i volem que vegin aquesta transformació a través dels continguts de la fira". Un Bizbarcelona que comptarà amb tres grans blocs: noves tendències, serveis empresarials i per a l'economia social i eines per a la digitalització; amb un total de 193 ponències.

"És l'esdeveniment més important d'Espanya i un dels més importants d'Europa per oferta de continguts, amb gairebé 300 ponents d'alt nivell", ha presumit el director de la fira. Noms com Genís Roca (expert en transformació digital), l'emprenedor Xavier Verdaguer, Albert Castellana en l'àmbit del blockchain, Txell Costa en màrqueting i influència digital, Josep Maria Gay de Liébana o Carlos Latre encapçalen el cartell d'aquest Bizbarcelona 2017. Tot plegat combinat amb 42 activitats de networking i fins a 70 punts d'assessorament en àmbits com les vendes, el finançament o la internacionalització.
Avui et destaquem
El més llegit