Els pastissos sense gluten ni lactosa com a negoci

El pastisser vallesà Maurici Cot posa en marxa un obrador per a productes artesans aptes per a intolerants

El pastisser Maurici Cot, de 27 anys, ha posat un marxa un obrador a Llinars del Vallès (Vallès Oriental) per fer únicament productes artesans de pastisseria per a persones intolerants al gluten i la lactosa. Els productes no porten lactosa, i el blat ha estat substituït per midó de blat de moro, farina d'arròs o fècula de patata. En Maurici Cot va ser diagnosticat fa quatre anys d'intolerància al gluten i la lactosa.

L'obrador està ubicat al polígon industrial El Mogent de Llinars del Vallès. És un local propietat de la família que ha estat adaptat per fer-hi la pastisseria. La major part de les vendes actuals es produeixen per venta directa, però l'objectiu és proveir restaurants, hotels, pastisseries o serveis de càtering de la comarca i de Catalunya.

El jove pastisser va observar que el producte artesà de pastisseria sense gluten i lactosa "és difícil de trobar" i que existeix una demanda. "Sí que hi ha molts productes industrials", admet. Arran d'això, va decidir aixecar el negoci i "buscar formules i estudiar les millors opcions per aconseguir productes d'aquest tipus".
Avui et destaquem
El més llegit