'Forbes' escull 13 catalans menors de 30 anys

El xef català David Andrés o el fundador de Glovo, Oscar Pierre, destaquen entre els seleccionats dels emprenedors més influents

La revista especialitzada en negocis i finances Forbes ha escollit 13 catalans o residents a Catalunya entre els 300 europeus menors de 30 anys més influents del continent, en un rànquing publicat aquest dilluns en el seu web que també ressalta sis joves més de la resta d'Espanya.

La publicació ha destacat la trajectòria del cuiner català David Andrés (29 anys), cap de cuina del restaurant amb dues estrelles Michelin ABaC de Barcelona i propietari del restaurant Somiatruites d'Igualada (Barcelona), i que ha estat escollit dos anys consecutius (2015 i 2016) el millor cuiner jove d'Espanya i Portugal.

La resta de seleccionats catalans són Oscar Pierre (24), fundador de l'empresa Glovo; els quatre creadors de l'app educativa Edpuzzle: Jordi González, Santi Herrero, Quim Sabrià i Xavi Vergès (28); la cofundadora de la comunitat Cems, Ariadna Masó (28); la pastissera del restaurant Moments, la veneçolana Andrea Dopico (25), i l'uruguaià Luís Suárez (29), jugador del FC Barcelona.

Pablo Manuel Vidarte , Alexandre Codina i Javier Rodríguez (tots tres de 20 anys) els joves fundadors de la startup Bioo també han estat mencionats en aquesta llista en la secció d'indústria, així com Alex Sicart (17), cofundador de Sharge, una plataforma permet compartir energia entre particulars per facilitar la recàrrega de vehicles elèctrics.

Forbes també ha destacat altres joves de la resta de l'Estat espanyol per aquesta llista. Hi apareixen la dirigent de Podem Irene Montero (29); la cofundadora de l'empresa LighEnergy, Miriam Rueda (29); la il·lustradora Ana Oncina (27), autora del còmic Croqueta i empanadilla; la Ceo de YouthProAktiv, Paloma Cantero-Gómez (27); la Ceo de Sigesa, Arantxa Unda (29); i el cofundador de Bridge for Billions, Pablo Sánchez Santaeufemia (27).

La llista inclou joves procedents dels sis continents en representació de 51 països agrupats en deu categories: art, entreteniment, finances, indústria, lleis, mitjans, comerç minorista i electrònic, ciències i salut, afany emprenedor social, i tecnologia.

Avui et destaquem
El més llegit