Les guitarres de l'Agència Espacial Europea capten 160.000 euros

El fabricant d'instruments Miil de Castelldefels tanca una ronda de finançament a través de Crowdcube

Els components de l'empresa de guitarres Miil Els components de l'empresa de guitarres Miil

El fabricant de guitarres d'última generació Musical Instruments Innovation Lab - Miil ha tancat una ronda de finançament de 160.310 euros a través del marketplaced'inversió Crowdcube per invertir en el seu pla de creixement i consolidació. En total, hi han invertit 85 inversors privats a canvi del 10,51% del capital de l'empresa, segons explica la companyia en un comunicat.

Nascuda el juliol de 2017, Miil és un fabricant de guitarres d'última generació que ha desenvolupat una innovadora tecnologia -pionera al món- d'anàlisi acústica i de vibracions, que proporciona un potencial acústic i funcional molt superior al de les guitarres convencionals. La seva tecnologia resol alguns dels problemes que planteja la fabricació tradicional de guitarres de fusta i, després d'un any d'investigació, ha desenvolupat un prototip de guitarra de fibra de carboni d'alta gamma, que es troba en fase de preproducció.

Miil ha estat seleccionada per l'ESA (Agència Espacial Europea) per al seu programa de transferència de tecnologia espacial a processos industrials i té les seves oficines a la incubadora de la ESA-BIC Barcelona a Castelldefels, a l'Edifici RDIT de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Amb la inversió aconseguida, Miil té previst invertir en el seu pla de creixement i consolidació, i l'objectiu de la companyia és ser líders europeus en la fabricació i venda de guitarres de fibra de carboni d'alta gamma en 5 anys. Segons la publicació especialitzada Music Trades, el mercat de la guitarra d'alta gamma creix a taxes anuals del 15% i a Europa es venen més de 215.000 guitarres cada any, per un valor de 650 milions d'euros.

Aquesta és la primera ampliació de capital de Miil, que està negociant un préstec Enisa de 170.000 euros i té previst optar a subvencions del Programa Neotec-CDTI i del H2020, de la Unió Europea. La companyia està composta per Jesús Bardolet, director de marketing i branding, Jorge Fuentes, assesor de tecnologia i negoci i soci fundador, David Vidal, director general i soci fundador i Albert Martínez, director de finances i soci fundador de Miil.

Més informació
Sant Cugat i Castelldefels, amb els pisos de lloguer més cars
Castelldefels destina 260.000 euros a ajudes d'emergència social
Castelldefels subvenciona amb 1.800 euros la contractació de treballadors
Avui et destaquem
El més llegit