Halley Accessories, un pedestal per al casc

La startup per als amants de la moto ja va néixer internacionalitzada amb un 99,5% de les vendes a l’estranger

Els penjadors de paret per a cascos de moto de Halley Accessories | Cedida Els penjadors de paret per a cascos de moto de Halley Accessories | Cedida

Amb tirades curtes i producció local, els penjadors per a cascos de moto de disseny de Halley Accessories van néixer per al consumidor estranger. El poder adquisitiu i tenir les motos com a afició són els dos factors que converteixen el públic dels Estats Units i dels països del nord d’Europa en consumidors objectiu. De fet, les vendes d’aquesta startup es concentren en un 99,5% fora de l’Estat espanyol. El seu fundador, Marc Graells, presenta els exhibidors per a cascos de moto com un producte exclusiu i de qualitat, i té plans ambiciosos poc més d’un any després de començar la seva activitat.

“El crowdfunding inicial em va servir per validar el projecte; en aquell moment, però, ja sabia que no funcionaria a Espanya, sinó que el públic principal el tindria a l’estranger”, explica Graells. Va recaptar uns 35.000 euros, que li van servir per produir les primeres unitats i posar en marxa el negoci. A partir de llavors, les vendes mantenen en bona salut l’empresa emergent.

Graells estudiava a l’escola de disseny Elisava quan va fer un treball de fi de carrera relacionat amb les motos, al 2006. Quan va acabar, va començar a treballar a diversos estudis, entre ells algun dedicat a la il·luminació, i, després a una perfumeria. “Allà em va entrar un projecte de Ducati, que no va arribar a prosperar, però em va fer recuperar una idea que ja havia tingut a la universitat”, indica el fundador de Halley Accessories.  

De fet, va ser durant aquells anys i amb el temps que va observar els problemes que tenien els conductors de moto per deixar els cascos, tant a casa com a altres llocs. D’aquesta manera va decidir que intentaria emprendre i va llançar els dos crowdfunding per veure si el projecte tenia viabilitat. Va ser al 2018 i, poc temps després, decidia deixar la feina i endinsar-se en l’emprenedoria.  

Les vendes de Halley Accessories es fan gairebé totes a l'estranger: factura un 50% als Estats Units i un 40%, al nord d’Europa

Preus i poder adquisitiu

De moment, Halley Accessories compta amb tres productes: un exhibidor de casc de moto de peu, un de paret i un penjador de paret. El disseny és molt senzill: una esfera d'acer inoxidable amb un suport de peu o de paret. Línies simples que ofereixen un suport estable i amb una superfície de contacte més àmplia que d’altres opcions del mercat. D’aquesta manera, explica Graells, s’eviten deformacions i desperfectes. Produeix amb fabricants locals. “Fem tirades petites, que van entre les 50 i les 300 unitats la primera, en funció de si creiem que és un producte arriscat o si tindrà més sortida”, apunta. Per a les tirades posteriors introdueixen petits ajustaments i, si ha funcionat, en produeixen unes 500.

Marc Graells, fundador de Halley Accessories | Cedida

Marc Graells, fundador de Halley Accessories | Cedida

El seu públic és jove, d’entre 25 i 45 anys. “Amb els sous que hi ha a Espanya és difícil que els joves es puguin permetre exhibir els cascos amb el nostre penjador”, lamenta Graells. Les condicions meteorològiques de Barcelona fan que sigui una bona ciutat on utilitzar la moto i així passa. La diferència amb ciutats d’altres països, però, és que aquí “es té una moto per necessitat”, com a mitjà de transport; a França, per exemple, hi ha molta afició.

Més info: Un casc intel·ligent pels treballadors industrials

Això fa que la facturació de Halley Accessories provingui un 50% dels Estats Units –un altre país amb una gran cultura de motos– i el 40%, del nord d’Europa. Allà, explica Graells, el poder adquisitiu és més alt i l’exhibició personal de tot allò relacionat amb el motociclisme, major. “Molts clients tenen el penjador amb el casc a l’entrada o la sala de casa seva; com que l’utilitzen relativament poc, ja que tenen més mesos de fred i mal temps, l’exhibeixen”, afegeix. Els preus es mouen entre els 119 i els 129 euros.  

Propera parada: la distribució

De moment, els articles de la startup només estan disponibles a l’ecommerce de la seva pàgina web, que va començar a funcionar el setembre de l’any passat. Però entre els seus reptes de futur més immediats hi ha començar a treballar amb distribuïdors. Els dos grans salts preveu que siguin el Japó i Austràlia, on ja hi tenen contactes. De fet, de cara a entrar en aquests dos mercats Graells vol incorporar algun comercial a l’equip, que de moment el formen ell a temps complet i diversos col·laboradors.

El fundador de la startup preveu que els dos grans salts seran als mercats del Japó i Austràlia

El mateix Graells s’ocupa del disseny i la logística, mentre que els qui col·laboren amb ell l’ajuden en temes de comunicació, per exemple. “He hagut d’aprendre a fer coses que mai no m’imaginava que faria”, explica. Després de tancar el crowdfunding va accedir al programa Creamedia de Barcelona Activa, que “em va anar molt bé per posar-me les piles en temes que ni m’havia plantejat: gestió, economia, marketing online...”.

Un altre dels plans que té per a Halley Accessories és ampliar la gamma de productes, de moment molt limitada, projecte que està avançat, però que encara no vol desvelar. L’única cosa que anticipa és que no seran necessàriament accessoris per a la moto, sinó per a la llar. El que sí que descarta és fer una línia més econòmica per al mercat domèstic, ja que aquest tipus de producte ja existeix.

El Black Friday

Ara comença la millor època de l’any per al negoci de Marc Graells. “El Black Friday fa que les vendes es disparin, tot i que l’any passat no vam fer cap oferta”, relata. El ritme no baixa fins després de Nadal. Halley Accessories va facturar 10.000 euros entre el setembre i desembre de l’any passat, quan va obrir la botiga en línia. Per a enguany, Graells preveu ingressar uns 90.000 euros.   

Més informació
Mouters, el Kayak del 'motosharing' elèctric
Un casc de moto amb Wi-Fi i GPS
Skully, el casc de moto del futur
Avui et destaquem
El més llegit