Holaluz munta una instal·lació d’autoconsum elèctric compartit

L’empresa catalana munta una instal·lació d’autoconsum elèctric entre els veïns

Habitatge de Rubí amb plaques solars d'ús compartit Habitatge de Rubí amb plaques solars d'ús compartit

Holaluz, la companyia elèctrica tecnològica d’energia verda, ha muntat la primera instal·lació d’autoconsum elèctric compartit a un habitatge de Rubí. Es tracta de la primera instal·lació de plaques solars per l’autoconsum compartit entre veïns.

Aquesta iniciativa és pionera a Espanya, ja que fins fa dos mesos l’autoconsum compartit estava prohibit. El 2 de juny, el Tribunal Constitucional va anul·lar la prohibició del Govern a les instal·lacions d’autoconsum, permetent als usuaris generar i consumir de forma compartida la seva pròpia energia.

“L’objectiu d’Holaluz és transformar el sector energètic i impulsar un futur sostenible gràcies a l’autoconsum”, ha explicat en un comunicat Carlota Pi, cofundadora de l’empresa barcelonina. L’elèctrica està promovent un canvi cap a un model energètic on les persones recuperin el poder de l’energia i siguin més lliures. La seva proposta de valor és acompanyar als seus clients en la transformació cap a l’autoconsum.

Segons UNEF, el 2016 es van instal·lar a Espanya només 0,055 GW fotovoltaics, una dada que contrasta amb els 34,54 GW de la Xina, els 14,73 GW dels Estats Units, l’1,97 GW del Regne Unit i l’1,52 GW d’Alemanya. 

Més informació
HolaLuz.com: electricitat online, ecològica i barata
Holaluz tanca l'any amb una facturació de 100 MEUR
Posar llum a la pobresa energètica
Avui et destaquem
El més llegit