Indianes fabricarà soles de calçat amb sabates reciclades

La startup posa en marxa la campanya #Revalorizatuzapato per fomentar la compra sostenible

Volen recol·lectar 500 parells de sabates i fabricar 250 parells de soles noves | Cedida Volen recol·lectar 500 parells de sabates i fabricar 250 parells de soles noves | Cedida

Indianes va un pas més enllà en el foment del consum i la compra sostenible i engega la campanya #Revalorizatuzapato per animar la gent a reciclar les seves sabates velles per tal que la startup especialitzada en calçat sostenible separi el material reciclable i fabriqui les soles de la seva nova col·lecció

Més info: Indianes, sabates reciclades amb brossa del mar

El seu objectiu és recol·lectar 500 parells de sabates i fabricar uns 250 parells de soles noves. Segons els fundadors d'Indianes, Diana Feliu i Iván Rojas, "fabricar un parell de sabates genera 25 quilos de CO2, la mateixa que genera conduir un cotxe 250 quilòmetres o escalfar una cosa a l'hivern més d'un mes". A més, afegeixen que "llençar un parell de sabates té un cost ambiental d'entre quatre i sis quilos de CO2, el mateix que un frigorífic funcionant durant sis mesos".

Procés de producció de la nova sola reciclada

Procés de producció de la nova sola reciclada | Cedida

I no només això. La pell i la tela necessiten al voltant de 200 anys per degradar-se i, la sola, que generalment està elaborada amb materials termoplàstics, té un període de biodegradació que pot allargar-se fins als 1.000 anys. Segons Indianes, al món es fabriquen més de 23.000 milions de parells de sabates per any.

La startup, nascuda al Viver Elisava Alumni, ubicat a la Incubadora del Barcelona Activa, anima els seus clients a donar les seves sabates velles, no només per conscienciar-se amb el medi ambient, sinó també perquè rebran un 15% de descompte en la seva compra.

Més informació
Emprenedors de Sabadell creen una línia de roba fabricada amb materials reciclats
La cooperativa agrícola El Salvador, líders en reciclatge
Nestlé només vol envasos reciclables
Avui et destaquem
El més llegit