Inkemia inverteix 100.000 euros a Bioo

El grup supera el 4% del capital social de la startup dedicada a generar electricitat a partir de plantes

Inkemia IUCT Group, a través de la seva divisió d'emprenedoria IUCT Empren, ha participat amb 100.000 euros en l'ampliació de capital de la companyia Bioo, que genera electricitat a partir de la fotosíntesi de les plantes.

Segons ha informat la companyia catalana aquest dimecres en un comunicat, amb aquesta aportació supera el 4% del capital social de Bioo, que ha tancat aquesta primera ronda de finançament de 311.000 euros amb una ampliació de capital per valor de 251.000 euros i un préstec participatiu de l'empresa pública estatal Enisa de 60.000.

El repte que es planteja Bioo és proveir d'electricitat les ciutats, empreses i habitatges amb l'energia generada pels seus jardins, amb unes innovacions basades en la integració tecnològica de biologia, biotecnologia i electrònica avançada, que condueix a un concepte de "cel·la de combustible biològica".

El principi d'aquesta cel·la es basa en què les plantes, durant el procés de fotosíntesi, expel·leixen substàncies orgàniques a través de les seves arrels; aquestes, una vegada dipositades, passen a la pila biològica, i allà, els microorganismes específics de Bioo descomponen les substàncies i alliberen electrons captats pel sistema electrònic que els transfereix a la xarxa elèctrica de sortida de la cel·la biològica per al seu ús directe.

Actualment, Bioo té dos productes en desenvolupament: Bioo Panel, panells que interconnectats poden donar electricitat a cases o edificis, i Bioo Lite, el primer test capaç de carregar el mòbil amb l'electricitat de la planta.

Bioo i l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) han subscrit un acord de col·laboració per al test dels productes i està programada una prova pilot dels panells durant el primer quadrimestre del 2017.
Avui et destaquem
El més llegit