Irideon crea una trampa connectada per identificar mosquits com el que transmet el Zika
Irideon crea una trampa connectada per identificar mosquits com el que transmet el Zika

Irideon crea una trampa connectada per identificar mosquits

L'empresa crea un sensor intel·ligent per atrapar els insectes que transmeten malalties

L'empresa Irideon ha creat un sensor intel·ligent que identifica mosquits transmissors de malalties. El dispositiu d'Irideon, companyia especialitzada en serveis d'Internet de les Coses (IoT), consisteix en un parany que captura l'insecte i l'identifica de manera automàtica gràcies a un sensor òptic que analitza diferents paràmetres de l'insecte, com la manera de volar, la forma del cos o la velocitat.

"El nostre sensor és capaç de comptar els mosquits que cauen en el parany, identifica l'espècie i si és mascle o femella i elabora una espècie d'empremta dactilar que s'envia en temps real als tècnics especialistes a través de connexió GPRS o wifi", explica el responsable de negoci de l'empresa, Joâo Encarnaçâo.

Irideon, que ha ideat aquest dispositiu gràcies al suport d'Acció, està desenvolupant la fase pilot del projecte en col·laboració amb diverses institucions, com l'Agència de Salut Pública de Barcelona o el Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA), per prevenir la transmissió de malalties a través dels mosquits, segons informa la Generalitat en un comunicat.

Irideon

Encarnaçâo assegura que Irideon té identificades les espècies de mosquits més perilloses, com és el cas del mosquit tigre, que pot transmetre malalties, com per exemple la causada pel virus Zika.

"El nostre dispositiu funciona com una biblioteca cloud on es recopilen totes les dades que identifiquen aquestes espècies i estem treballant per a millorar-lo i incorporar més espècies de mosquits presents a tot el món", indica el directiu.

La companyia sosté que aquesta informació pot ser útil a totes les institucions implicades en la prevenció i l'actuació davant epidèmies propagades per mosquits, com a institucions de protecció de salut pública o hospitals.

L'empresa, fundada el 2014 i amb cinc treballadors, està treballant amb possibles socis internacionals i en la reincorporació d'altres sistemes de telecomunicacions que connectin el seu dispositiu amb les centrals dels organismes que tractaran les dades, segons el departament d'Empresa i Coneixement.

Més informació
Una 'app' per salvar-se del mosquit tigre
L'app que detecta el virus Zika
Una samarreta catalana contra el virus del Zika
Avui et destaquem
El més llegit