Joc de Trons i Pikachu, els caganers d'aquest Nadal

Les figures de Carles Puigdemont, Luis Enrique o Harry Potter també opten a protagonitzar el podi de més venuts

Els personatges de Joc de Trons Jon Snow, Tyrion Lannister i Daenerys Targaryen; el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el pokémon Pikachu, el mag Harry Potter, i l'entrenador del FC Barcelona, Luis Enrique, són algunes de les novetats que Caganer.com ha elaborat per aquest Nadal. L'empresa, situada a Torroella de Montgrí, ha donat a conèixer aquest divendres prop d'una quarantena de noves figures que un cop més converteixen personatges famosos del món de la política, de l'esport, artístics o de la ficció, en caganers del pessebre.

Els creadors de Caganer.com segueixen atents a l'actualitat i és per això que aquest 2016, a més a més de la del president de la Generalitat, han creat les figures d'altres polítics del moment, com ara els candidats a la Casablanca Hillary Clinton i Donald Trump, i també la de la francesa Marine Le Pen.

També actuals, en l'àmbit de la ficció, són les figures dels personatges de Joc de Trons, la del pokémon Pikachu, la de Harry Potter, la de Marshall i la de Chase de la Patrulla Canina, o les dels videojocs Zelda o Minecraft. En la categoria còmic / cinema hi ha també les noves figures de Mazinger Z, R2D2, Hulk i Cat Woman.En esports, Caganer.com ha creat les figures de l'entrenador del FC Barcelona, Luis Enrique Martínez, i també una d'actualitzada de Leo Messi. També són nous els caganers del boxejador Muhammad Alí, i les del jugador d'handbol, del de rugby, de l'escalador, del caçador i del boxejador.

I en el terreny musical són noves les figures de Mark Knopfler i la del recentment desaparegut Prince.

Per aquesta temporada també s'han ampliat les figuretes dedicades al món de les professions. Hi ha la del cuiner, el fuster, el mecànic i la mestra. Hi ha també un caganer presoner, i un hipster.

Entre les figures de caràcter més tradicional, com a novetat 2016 hi ha el Patufet caganer. I també s'han creat les figures del tunero (component d'una tuna) caganer i la de l'Oso y el Madroño, símbol de Madrid.

En total, són prop d'una quarantena de nous caganers de fang dissenyats i elaborats artesanalment al taller de Torroella de Montgrí i enllestits en col·laboració amb entitats que treballen amb persones amb discapacitat, com són el Centre Tramuntana de Palafrugell i la Fundació Altem de Figueres i amb el centre penitenciari Puig de les Basses de Figueres. Els usuaris d'aquests centres contribueixen en el pintat a mà de les figures.Els caganers de Caganer.com tenen el distintiu oficial de Producte Artesà Qualificat (PAQ), que atorga el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i que reconeix les creacions de l'empresa del Baix Empordà com a figures artesanes "elaborades de forma manual, individual o en petites sèries".

Aquesta temporada els caganers de la família Alós-Pla, com ja és habitual, es podran comprar a partir del 25 de novembre a la fira de Santa Llúcia i de Nadal de Barcelona, i del 26 a les de la Sagrada Família i a la Fira de Nadal de Sabadell. Caganer.com també estarà present a la Fira de l'Avet d'Espinelves, que se celebra del 3 a l'11 de desembre, i a la de Sant Andreu de Torroella de Montgrí els dies 26 i 27 de novembre.
Avui et destaquem
El més llegit