Kenmei Technologies i Caponnetto Hueber, premis CEEI IVACE 2020 Valencia

Els guardons premien la millor creació empresarial i la trajectòria, "un reconeixement en temps complicats"

Cerimònia de lliurament als premiats, aquest dimarts a València | CEEI Valencia Cerimònia de lliurament als premiats, aquest dimarts a València | CEEI Valencia

Seguir lluitant és el que han fet empreses, empresaris i autònoms en aquests mesos tan confusos i, d'alguna manera, els premis que ara lliura el Centre Europeu d'Empreses Innovadores de Valencia (CEEI) i l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) és una mena d'homenatge, com ha explicat el president del CEEI Valencia, Raúl Royo, qui ha reconegut l'esforç que suposa per a les persones emprenedores i empresaris aquesta situació en el qual la pandèmia ha afectat un percentatge elevat de pimes. "Servisquen aquests Premis com a homenatge a tots ells i com a reconeixement a la seua labor i esforç en aquests temps tan complicats”, ha expressat. En aquest homenatge els guardons se'ls han endut les empreses Kenmei Technologies, SL i Caponnetto Hueber en la categoria de millor Creació d'Empresa i millor Trajectòria Empresarial, respectivament.

La primera, ubicada al parc tecnològic de Paterna, desenvolupa solucions d'intel·ligència artificial i anàlisi de dades, l'objectiu de les quals se centra en l'automatització de processos per a la gestió de les xarxes de comunicacions mòbils. És una empresa de base tecnològica que proposa una solució altament disruptiva a escala internacional. La segona guardonada, amb seu a la Marina Reial de València, ofereix serveis innovadors en Fluid Dynamics, que utilitza metodologies i eines d'alta gamma per a arquitectes navals, dissenyadors de iots, drassanes i armadors per a millorar el disseny, les prestacions, l'eficiència, per a disminuir els consums i les emissions.

Premiats i autoritats en el lliurament dels premis CEEI IVACE 2020 | Cedida
Premiats i autoritats en el lliurament dels premis CEEI IVACE 2020 | Cedida 

 

En tots dos casos, a més del reconeixement que suposa aquest guardó i la dotació econòmica de 2.000 euros en cada categoria, el guanyador obté assessorament personalitzat, ajuda en la cerca de finançament, difusió i promoció. En aquesta última edició s'han presentat a les dues categories un total de 42 candidatures, de les quals 29 han sigut per a la categoria de Creació i 12 en la de Trajectòria.

Aquests premis es convoquen des de l'any 1997 i des de llavors han reconegut el treball de 46 empreses valencianes innovadores, que desenvolupen la seua activitat en sectors empresarials tan diferents com ho són Aerox, Viccarbe, Imegen, Idai Nature, IM2 Systems, Play and go Experience, Sinblat, Brandmanic, Casfid, MrJeff, Bioinicia o Casas inHaus.

Innovar per crèixer

Els guardons han sigut entregats per la directora general de l'IVACE, Julia Company; el president del CEEI; així com per la directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme, Teresa García. En la categoria de Creació d'Empresa el jurat va acordar a més el lliurament de dos accèssits a les empreses Smart Fan S.L i Super Squad Interactive SL.

Durant la seua intervenció, Company ha destacat que el CEEI de València i Ivace “portem 23 anys reconeixent l'emprenedoria innovadora a la província de València; uns guardons que enguany, si cap, prenen major rellevància, perquè s'ha demostrat que en temps de crisi la innovació ajuda a superar dificultats i a sobreposar-se". En aquest sentit Company ha indicat "tots, empreses, entitats i Administració, hem de continuar apostant per la investigació i la innovació perquè és l'única manera que continuar creixent".

Company: "S'ha demostrat que en temps de crisi la innovació ajuda a superar dificultats i a sobreposar-se"

En els seus 29 anys, CEEI Valencia ha prestat assessorament a més de 8.000 emprenedors i ajudat a la creació de més de 1.500 empreses innovadores. Ara, en aquest 2020, els centres CEEI, dins del conveni de col·laboració amb l'IVACE, han reorientat les seues activitats de suport a les persones emprenedores i als agents de l'ecosistema valencià d'emprenedoria per a fer front i adaptar-se als desafiaments plantejats per la COVD-19. Dins de l'activitat del CEEI València destaca la realització de 135 activitats presencials i online amb més de 4.500 persones assistents. Concretament, s'ha traslladat a la manera online un total de 54 activitats amb 4.000 inscripcions i més de 200.000 visites; accions que s'han convertit en 27 vídeo-capsulas gratuïtes de formació disponibles en la web Emprenemjunts que han registrat més de 30.500 visualitzacions.

Més informació
Finançament pels emprenedors innovadors de CEEI València
Avui et destaquem
El més llegit