KÜiK, els batuts dels emprenedors

La startup produeix i comercialitza un àpat en format líquid que conté tots els nutrients necessaris per a una dieta completa

L'equip de KÜiK Meal | Cedida L'equip de KÜiK Meal | Cedida

Alimentar-se a base de batuts no és un hàbit únic dels esportistes. Els emprenedors també s’han sumat a la moda dels àpats en forma de líquid. Un menjar complet, amb tots els ingredients que necessites per a la teva dieta i que es pot prendre en pocs minuts. Aquesta és l’última tendència a Silicon Valley i a la qual s’ha volgut sumar KÜiK Meal.

KÜiK Meal és un àpat complet en pols, que inclou totes les proteïnes, carbohidrats, lípids, vitamines i minerals que es necessiten en una dieta. Està formada d’una base neutra i després es poden afegir els flavour boosts, que li donen gust.

De Silicon Valley a Barcelona

El projecte KÜiK Meal, muntat per l’Enric Miquel, la Roxane Bert i l’Albert Losada, neix arran d’un projecte d’intraemprenedoria dels laboratoris Grand Fontaine. Fa un parell d’anys, quan Miquel va anar a visitar al seu germà a Silicon Valley, va descobrir com a la ciutat nord-americana tots els treballadors s’alimentaven d’un producte en forma de líquid anomenat Soylent. “Allà això era el descobriment del segle, però quan el vaig tastar em va semblar molt dolent”, bromeja Miquel.

No obstant això, va portar unes mostres de tornada a Barcelona per donar-les a tastar als seus companys d’R+D dels laboratoris Grand Fontaine. I entre tots van veure que era teníen l’oportunitat de millorar-lo. “Al final és una idea de Silicon Valley agafada aquí per millorar-la”, puntualitza l’emprenedor.

D’aquesta manera, el desembre del 2017 va néixer el projecte de KÜiK Meal i el juny d’aquest any han llançat el producte al mercat.

Esmorzar de forma ràpida i en qualsevol lloc

KÜiK Meal és un àpat complet en forma de batut compost per un shaker de 700 mil·lilitres i una cullereta de 25 grams per afegir el producte en pols. Una dosi estàndard per alimentar-se són 100 grams de pols i 400 mil·lilitres d’aigua i, a partir d’aquestes mesures, cada persona es pot posar la quantitat que vol en funció del moment del dia en el qual preveu menjar-ho.

Enric Miquel: "KÜiK Meal és una idea de Silicon Valley portada a Barcelona per millorar-la"

Els tres fundadors de la startup són experts en nutrició mèdica, per la qual cosa el seu producte compta amb la certificació que aporta tots els nutrients necessaris. Per a Miquel, una persona podria alimentar-se només d’aquest producte i prendre-ho indefinidament, ja que hi ha gent en condicions mèdiques que no pot menjar sòlid i s’alimenta només amb líquids. “Però nosaltres no és el que recomanem, ja que s’ha de mantenir l’estímul de la masticació i també és important que entrin sòlids al sistema digestiu”, assenyala

Des de KÜiK Meal no recomanen fer una dieta exclusiva d’aquest producte, sinó un àpat al dia. “Nosaltres ens enfoquem molt a esmorzar, ja que és un dels moments del dia on les persones mengem pitjor o no mengem”, apunta Miquel.

Els primers batuts nutricionals complets catalans

El KÜiK Meal es pot adquirir a través del seu ecommerce en bosses d’1,5 quilos de pols. Així mateix, també es poden comprar els flavor boosts, que actualment n’hi ha de vainilla, xocolata, maduixa, pinya, coco, pollastre i verdures. Un àpat té un preu que gira al voltant dels dos euros i es pot comprar un pack de 15 unitats a un preu de 25 euros.

El principal comprador d’aquest tipus de producte és una persona d’uns 30 anys, amb una feina que requereix temps i energia i que té poc temps per menjar durant el dia. Tot i així, també adquireixen el KÜiK Meal persones que realitzen molta activitat física.

Els batuts nutricionals de KÜiK Meal

Els batuts nutricionals de KÜiK Meal | Cedida

La startup està enviant ja els seus productes a Espanya i França, tot i que “la idea és anar entrant cada cop a més països de la Unió Europea”, assenyala l’emprenedor. KÜiK Meal són els primers que produeixen i comercialitzen un producte com aquest a Barcelona, tot i que hi ha empreses amb productes similars a Madrid i també al Regne Unit i a França.

L’empresa ha servit 7.000 àpats des del juny i ja està realitzant la segona producció de KÜiK Meal. La startup va finançar la primera fabricació amb un crowdfunding i després la comunicació i màrqueting ho ha fet gràcies als recursos de Grand Fontaine.

Ara, els pròxims objectius de la startup són ampliar la gamma de producte i introduir les barretes, “però no solament de proteïnes, sinó que continguin tots els nutrients”. A més, KÜiK Meal es fixa obtenir una facturació d’uns 2 milions d’euros el 2019 i arribar als 5 milions d’euros el 2020.

Més informació
The Juice Lover, un suc per a cada ocasió
Dietox, mantenir la línia sense dir 'no'
Press&Reset, trossets de salut dins d'un suc
Avui et destaquem
El més llegit