La catalana S-Biomedic, guanyadora al South Summit

Les start-ups Platcherm, Imagga i Habitissimo han guanyat la resta de premis

Veronika Oudova, cofundadora de la start--up catalana S-Biomedic, ha rebut el premi del South Summit 2015 de les mans de Felip VIè
Veronika Oudova, cofundadora de la start--up catalana S-Biomedic, ha rebut el premi del South Summit 2015 de les mans de Felip VIè
La startup catalana S-Biomedic s'ha alçat com a guanyadora de la categoria Healthcare & Biotech al South Summit 2015, la trobada d'emprenedoria i innovació per la qual han passat més de 12.500 persones aquests dies a Madrid.

Durant l'última jornada, el Rei Felip VIè ha estat l'encarregat de fer el lliurament dels guardons a les start-ups guanyadores dins de la Startup Competition. En les seves quatre categories, el certamen ha volgut premiar factors com la innovació, la viabilitat, escalabilitat i l'interès per a potencials inversors de les empreses seleccionades.

En la categoria de Healthcare & Biotech, la guanyadora ha estat la start-up catalana S-Biomedic, un projecte que elabora cosmètics pro-biòtics que ajuden a prevenir l'acne i a combatre les recaigudes, a través de la selecció de bacteris naturals de la pell que es barregen en una formulació cosmètica multi-cep. L'empresa, en fase early, està liderada per Veronika Oudova, cofundadora & COO de la companyia.

A més, Plactherm ha estat la vencedora en la categoria d'Industrial Revolution, gràcies a un innovador sistema de calefacció intel·ligent. Aquesta iniciativa madrilenya es basa en un sistema format per rajoles amb sensors de temperatura i presència, que es controla des de l'smartphone i l'eficiència del qual és un 30% superior a la seva competència.

Imagga, start-up procedent de Bulgària centrada en el reconeixement d'imatges API mitjançant un procés automatitzat d'assignació de paraules clau, que permet integrar-les fàcilment i ràpidament en el núvol o en els dispositius del client, ha estat la guanyadora en la categoria Tech for big players. Finalment, el premi en la categoria de Digital solutions for mass markets ha recaigut en Habitissimo, una plataforma per connectar l'oferta i la demanda en el sector de les millores i reparacions per a la llar, amb seu a les Illes Balears.

La recompensa
Entre els beneficis de ser una de les start-ups guanyadores en aquesta edició de South Summit es troben l'accés a finançament i acords estratègics, una major visibilitat o el suport per a la seva internacionalització en una trobada que reuneix als principals actors de l'ecosistema emprenedor: inversors, corporacions i start-ups.

Fins al moment, les iniciatives seleccionades en anteriors edicions d'aquesta trobada que han organitzat Spain Startup, IE Business School i Fundació Incyde, en col·laboració amb Telefónica Open Future, Endesa, BStartup de Banc Sabadell i Google for Entrepreneurs han aconseguit aixecar més de 200 milions d'euros d'inversió i 5 exits amb diferents empreses capdavanteres en els seus sectors. A més de diferents acords estratègics en matèria d'innovació amb nombroses companyies.

Durant la clausura de l'acte, Felip de Borbó també ha fet lliurament del Premi 'The next big thing' a Nicolás Mora Arias, un estudiant de 10 anys del Col·legi Públic Luis Buñuel de Alcobendas. El seu projecte 'Hearing glasses', unes ulleres amb auriculars incorporats per millorar la qualitat de vida de les persones grans, ha estat seleccionat per la Fundació Crea't, que busca promoure una cultura emprenedora des de l'escola.
Avui et destaquem
Comentaris