CA | ES

La inversió en capital risc es dispara un 36%

Les startups espanyoles han rebut un total de 663 milions d'euros fins al mes de març

El sector emprenedor català està llest per competir a nivell global El sector emprenedor català està llest per competir a nivell global

El capital risc segueix apostant per invertir a Catalunya. L'any passat les startups catalanes han rebut aquest primer trimestre del 2017 un total de 125 milions d'euros i Catalunya és la comunitat on més startups han rebut finançament. Segons l'Associació Espanyola d'Entitats de Capital de risc (Ascri) la inversió en capital de risc a l'Estat espanyol ha estat de 663 milions en el primer trimestre de 2017, un 36,6% més. Així, l'associació destaca que perquè aquest creixement mantingui la seva "tendència positiva" cal revisar la regulació.

Segons l'estimació de l'activitat del sector, aquest augment de la inversió es va dur a terme mitjançant 172 operacions, de les quals 130 van correspondre a inversions en empreses en una fase inicial de desenvolupament.

Catalunya és on més operacions s'han tancata i Madrid en volum

En aquest sentit, el volum d'inversió venture capital es va incrementar un 156% interanual en aquest primer trimestre, amb una xifra de 70 milions d'euros, en les operacions esmentades, que van anar un 28,7% més que en el mateix període de 2016.

També en aquest trimestre, les inversions d'entre 10 i 100 milions d'euros, conegudes com middel market, van créixer un 60% en tancar-se 16 operacions.

Ascri ha assegurat que les inversions en empreses en fase inicial de desenvolupament continua en "un clar procés de consolidació" a Espanya, especialment a Madrid i Catalunya, que l'any passat van concentrar 191 i 125 milions en inversió en empreses emergents, el 78,45% del total invertit al territori espanyol.

Més informació
Emprendre al totxo
Timtul, una eina per a tot i totes les eines en una
El comerç electrònic acapara els magatzems de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit