La moneda digital catalana ja té moneder

El wallet Chip Chap serà la plataforma d'ús per a la criptomoneda Eurocat

L'aplicació Chip Chap interconnecta plataformes bancàries tradicionals amb les monedes virtuals com l'Eurocat. La moneda catalana està en fase de desenvolupament i es basa en l'economia social i solidària. L'app, que es basa en l'economia social i solidària, permetrà realitzar la conversió a euros i treure diners en efectiu als caixers de la banca tradicional. Aquests diners usaran una adaptació del wallet de Chip Chap, que no tindrà comissions i oferirà fer transaccions segures i transferències bancàries.

"Bitcoin és la moneda que representa el canvi o la liberalització dels sistemes actuals. És la primera vegada a la història que apareix una moneda única al món amb el mateix valor i que al final les persones poden utilitzar d'una manera molt més fàcil sense l'intermediari que controla aquesta moneda", ha apuntat el cofundador de Bitchain, Jordi Alcaraz, que s'ha trobat aquest migdia amb membres de Chip Chap per presentar la plataforma d'ús d'Eurocat.

La presentació d'aquest moneder digital s'ha celebrat dins el marc del Mobile World Congress (MWC) ha fet arribar que està tenint un gran èxit i que als Estats Units actualment ja compten amb més de 300.000 comerços que ja accepten aquest mètode de pagament. Vuit de cada deu bitcoins però, actualment s'està movent a Xina.

Tot i això, segons el CEO de Chip-Chap, Álvaro Guijón ara és el moment de la transició en el qual encara hi ha molta gent que encara no està preparada per aquest salt. És per això, ha afegit, que "estem connectant els mitjans tradicionals i els alternatius" i ha remarcat que "els usuaris han de ser els propietaris de la seva economia".
Avui et destaquem
El més llegit