Lanzadera incrementa a 25 el nombre de projectes

Juan Roig amplia a 5 milions d'euros la seva aportació personal en l'acceleradora d'empreses

Lanzadera, el projecte impulsat per Juan Roig amb capital 100% privat per ajudar al fet que empreses de nova generació puguin desenvolupar i posar en valor projectes de lideratge emprenedor, ha ampliat a 25 el nombre de projectes seleccionats en la seva tercera edició, que començarà el proper mes de juny.

Per això, destinarà un total de 5 milions d'euros, un més que en la segona edició i dos milions d'euros més que en la primera, l'any 2013, la qual cosa suposa per a cada equip guanyador un finançament de fins a 200.000 euros. Els projectes seleccionats s'instal·laran ja en les noves instal·lacions de la Marina Reial, al Port de València.

 El termini per a la inscripció de la nova convocatòria començarà, el proper 1 de febrer i conclourà el 28 del mateix mes i es podrà realitzar a través de la pàgina web de Lanzadera. A més, des del 19 de desembre està disponible la descàrrega del formulari perquè totes les persones que disposin d'un projecte empresarial innovador puguin anar preparant la documentació necessària. D'entre tots els participants, Lanzadera escollirà per a la seva tercera edició a 25 projectes, la qual cosa suposa un increment de cinc idees més respecte a la convocatòria anterior, en la qual van participar 20 equips. Els seleccionats s'incorporaran al seu programa per rebre els recursos formatius, econòmics i estructurals necessaris per convertir els seus projectes en una realitat empresarial.

La intenció de Lanzadera és que tots aquells que tinguin una iniciativa emprenedora comptin amb el temps suficient per presentar-la al programa. Per aquest motiu, i tal com l'equip de Lanzadera va aprendre en les edicions anteriors gràcies als suggeriments que molts emprenedors van aportar, ha optat per comunicar els terminis amb major antelació i a proporcionar el formulari prèviament als participants.

El director general de Lanzadera, Javier Jiménez, ha manifestat que "la decisió d'ampliar a 25 el nombre de projectes se'ns va plantejar quan rebem entre les dues passades edicions, més de 6.000 inscripcions, la qual cosa demostra que a Espanya hi ha molt talent". En aquest sentit, ha ressaltat que amb aquesta nova edició "tant l'equip de Lanzadera com el seu impulsor, Juan Roig, que aposta per aquesta iniciativa amb capital totalment privat, volem seguir transformant somnis en realitats i idees en empreses, contribuint a reforçar l'ecosistema emprenedor del nostre país".

Des de la seva fundació, l'any 2013, Lanzadera ha impulsat a 13 empreses i actualment manté a 17 en acceleració, la qual cosa ha suposat una creació de 92 llocs de treball directes. En el seu compromís per fomentar l'emprenedoria, la seva previsió és crear 200 empreses en 10 anys.
Avui et destaquem
El més llegit