La majoria de les startups valencianes arriben als 10 treballadors

Startup València i la Conselleria d'Economia presenten el primer 'Observatori Startup de la Comunitat Valenciana'

Hortelano i Mas, en el esdeveniment online | @Startup_VLC Hortelano i Mas, en el esdeveniment online | @Startup_VLC

Un miler d'emprenedors tecnològics, corporacions, inversors i institucions s'han donat cita, de manera online, en la tercera edició de València Digital Summit, que s'ha celebrat aquest dimecres organitzat per Startup València. La jornada tecnològica ha servit per a reivindicar el paper de les startups com a font d'innovació oberta per a facilitar la transferència tecnològica, per a mostrar la potència de l'ecosistema startup valencià i per a debatre sobre noves oportunitats en inversió, ocupació i internacionalització en l'era post-Covid.

Startup València confirma la seua convicció en "el potencial de l'ecosistema emprenedor" i, especialment, de les startups com a factor clau per a la transformació de l'economia amb la celebració de València Digital Summit. L'esdeveniment ha comptat amb 1.000 assistents, que ha produït més de 12 hores de contingut digital repartit en quatre seccions de la seua plataforma online i que ha comptat amb la participació de 50 associats de Startup València i 65 experts i emprenedors nacionals i internacionals referents de l'ecosistema startup per a conéixer cap a on van les noves tecnologies i els nous models de negoci.

Durant la jornada, Startup València ha presentat l'informe de l'Observatori Startup de la Comunitat Valenciana, realitzat en col·laboració amb la Conselleria d'Economia. L'informe destaca que el 20% de les startups registrades han proposat solucions específiques davant la crisi causada per la COVID-19. El desenvolupament de programari, la salut i benestar, les aplicacions mòbils i el ecommerce són els sectors més nombrosos al País Valencià. Sent la intel·ligència artificial, Big Data, cloud computing i internet de les coses, les tecnologies més usades per les startups per a desenvolupar les seues solucions.

Segons dades del mapatge que ha realitzat Startup València, més del 80% de l'ecosistema emprenedor valencià es concentra a la província de València. Quasi un 47% de les startups ofereixen productes o serveis directament a consumidors. I la majoria de startups valencianes empren entre 2-10 treballadors.

Més del 80% de l'ecosistema emprenedor valencià es concentra a la província de València

Per a Juan Luis Hortelano, president de Startup València, “les crisis també suposen una oportunitat per a posar en marxa iniciatives, crear empreses i generar ocupació. En aquest nou escenari al qual ens ha abocat la pandèmia, la innovació tecnològica i els emprenedors s'albiren com a actors essencials” ha apuntat durant el València Digital Summit, en el qual han participat emprenedors, empresaris, inversors, startups, acceleradores, institucions i universitats. En aquesta jornada s'ha posat en relleu la importància de la innovació oberta amb startups i de la digitalització de l'economia. Un esdeveniment que ha abordat temes molt diversos com a ciberseguretat, big data, salut, esport, criptomonedas, finançament, e-commerce, entre altres. Per la seua part, el CEO de Startup València, Nacho Mas, subratlla “el potencial de la ciutat de València per a convertir-se en un hub tecnològic referent gràcies a la seua qualitat de vida, la seua capacitat d'atracció de talent, les universitats i el nostre caràcter emprenedor, entre altres”.

L'esdeveniment tecnològic ha comptat amb representants d'importants entitats que treballen amb startups com Mediapro, Xarxa Elèctrica, LaLiga, Aquaservice, València CF, Fundació Bankinter, Banc Sabadell, Global Omnium, Acciona, Telefónica, Grup MASMOVIL o Damm.

Més informació
Startup Valencia busca projectes per digitalitzar la indústria
La primera anàlisi de l'ecosistema startup valencià
Avui et destaquem
El més llegit