Menorca Millennials viatjarà a Amèrica

La desacceleradora de startups portarà el seu programa a l'altre costat de l'Atlàntic l'octubre del 2019

Menorca Millennials portarà el seu programa a Amèrica Menorca Millennials portarà el seu programa a Amèrica

Menorca Millennials, la primera desacceleradora de startups, portarà el seu programa a Amèrica Central la tardor del 2019. Aquest serà el primer cop que la desacceleradora surti del seu territori d'origen per embarcar-se en una aventura a l'altre costat de l'Atlàntic. L'objectiu és donar oportunitat a startups llatinoamericanes perquè participin en el programa i, alhora, atraure experts nord-americans que les ajudin en el procés de desacceleració. 

Encara no es coneix ni el lloc exacte ni les dates concretes en les quals es celebrarà l'edició de Menorca Millennials a Amèrica, però segurament serà a finals del mes d'octubre del 2019. "L'elecció del lloc no és una tasca fàcil, perquè necessitem un paradís que estigui ben connectat internacionalment i trobar llocs com Menorca és difícil", explica el cofundador i conseller delegat de Menorca Millennials, Marcos Martín, a VIA Empresa. El que sí que tenen clar és que volen un programa de desacceleració a Europa i un a Amèrica, almenys de moment, perquè les startups s'apuntin al que millor s'adapti a les seves necessitats.

Atraure empreses llatinoamericanes

"A Amèrica Llatina hi ha molt talent i empreses molt bones, però que per problemes d'agenda o de distància al final no podien participar en el programa de Menorca Millennials a l'illa", explica Martín. És per això que la darrera edició del programa de desacceleració, celebrada del 25 de maig al 5 de juny de 2018, ha rebut empreses de 72 països diferents, tot i que al final el 70% de les participants han estat europees. Amb aquestes dades, els fundadors de Menorca Millennials van veure que podien portar el seu programa fora d'Europa.

Menorca Millennials vol donar oportunitats a empreses d'Amèrica Llatina per participar en el seu programa de desacceleració

"A l'edició americana passarà el mateix, però a l'inrevés: segurament hi haurà un 70% de companyies americanes i un 30% de fora", puntualitza Martín. És per això que volen oferir a les startups d'arreu del món la "flexibilitat" de participar en el programa que millor els hi vagi. 

El nombre de startups participants en el programa americà serà al voltant de les 25 companyies. En les tres primeres edicions de Menorca Millennials van participar un total de 20 startups, tot i que en aquesta última han arribat a 28. 

Projectes que millorin el planeta

Entre els reptes del programa està que les empreses portin a terme projectes que tinguin després un benefici en el planeta i en la societat. És per això que un dels requisits d'aquesta passada edició ha estat que les startups participants treballessin algun dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) fixats per l'Organització de les Nacions Unides (ONU). "Al final el que fem és construir una familia de gent emprenedora, valent, amb empreses de base tecnològica però que tinguin una mica de sensibilitat pel medi ambient", assenyala Martín.

Aquest també serà un dels requisits pel programa llatinoamericà i per la pròxima edició a Menorca, que se celebrarà del 24 de maig al 4 de juny del 2019.

Més informació
Els líders també fan pauses
Menorca Millennials anuncia les startups de la tercera edició
Menorca Millennials consolida la segona edició amb més de 200 reunions entre startups i inversors
Avui et destaquem
El més llegit