Menorca Millennials vol impulsar projectes locals i sostenibles

La desacceleradora de startups celebra el primer 'SuMMer SuMMit' i presenta tres iniciatives menorquines que aposten per la sostenibilitat a l'illa

Els creadors dels projectes presentats al SuMMer SuMMit de Menorca Millennials | Cedida Els creadors dels projectes presentats al SuMMer SuMMit de Menorca Millennials | Cedida

Menorca Millennials, la desacceleradora de startups fundada per Marcos Martín i Ricard Garriga, ha reunit aquest dijous a un centenar d'emprenedors, inversors i amants de Menorca per reflexionar sobre sostenibilitat, desacceleració i tecnologia.

Cinc anys després del naixement de Menorca Millennials, els seus fundadors han volgut fer un pas més i celebrar el primer SuMMer SuMMitun espai de debat per donar visibilitat a projectes menorquins que no acabaven d'encaixar en la desacceleradora, segons informen en un comunicat. Amb més de 1.300 startups que han sol·licitat participar en el programa des del 2014, Martín va reconèixer que hi havia projectes molt interessants però que per diferents motius no encaixaven. D'aquí que pensés en "obrir una finestra per aquests projectes anualment".

Més info: Menorca Millennials viatjarà a Amèrica

D'aquesta manera, la petita illa de Lazareto de Maó ha estat testimoni de la feina de tres projectes menorquins que "aposten per fer un món millor": Native Hotels, MMartinyca i Menorca Preservation Fund.

Projectes menorquins sostenibles i solidaris

Native Hotels va néixer el 2010 amb l'ambició de crear una xarxa d'hotels accessibles per a persones amb algun tipus de limitació de mobilitat. Avui en dia, Native, fundada per Pablo Ramón, ja compta amb 73 hotels disponibles a la seva pàgina web i ja pensa en el següent pas per augmentar aquesta xarxa.

Durant l'esdeveniment també s'ha presentat el projecte de MMartinyca, unes avarques artesanes fabricades amb material reciclat. A més, són unes avarques solidàries, ja que per cada sis parells de sabates que ven, recicla un neumàtic que servirà per construri una pista de bàsquet al desert del Sàhara. María Martínez, qui està al capdavant del projecte, ja ha venut 700 parells dels 1.500 que necessita per muntar la pista de bàsquet.

Finalment, han pujat a l'escenari George Anson i Rebecca Morris per presentar Menorca Preservation Fund, una fundació nascuda el novembre del 2017 que recapta fons per donar suport a iniciatives ambientals locals. 

Més informació
Els líders també fan pauses
Menorca Millennials anuncia les startups de la tercera edició
Menorca Millennials consolida la segona edició amb més de 200 reunions entre startups i inversors
Avui et destaquem
El més llegit