Mind the Byte obre una nova ronda de finançament

La companyia bioinformàtica aspira a captar almenys 450.000 euros a través de Crowdcube

La companyia bioinformàtica Mind the Byte -amb seu al Parc Científic de Barcelona (PCB) i al Copenhagen Bioscience Park (COBIS)-, especialitzada en el disseny computacional de fàrmacs a través de la seva plataforma SaaS, acaba d'obrir una nova ronda de finançament a través de la plataforma d'inversió online Crowdcube, amb la qual espera captar un mínim de 450.000 euros. La darrera ampliació de capital, vehiculada també a través de Crowdcube a finals del 2015, es va tancar amb 235.490 euros que es van invertir al desenvolupament de la primera versió comercial de la plataforma i el seu test de mercat durant l'any 2016.

Els diners captats amb aquesta nova ampliació de capital es destinaran al desenvolupament i consolidació del seu pla de negoci, així com també a continuar amb el desenvolupament de la seva plataforma SaaS pel disseny de fàrmacs.

Durant el darrer any, Mind the Byte ha engegat un ambiciós pla d'internacionalització. A finals del 2016 va signar un primer contracte de distribució al Japó; i el mes de març passat el Dr. Thomas Högberg es va incorporar com a director de la companyia per a Escandinàvia (amb seu a Copenhagen). A finals del 2017, Mind the Byte espera obrir la seva primera oficina al Regne Unit i, durant el 2018, als Estats Units o el Canadà.

Seguint el seu pla de negoci, la companyia va tancar el 2016 amb una facturació lleugerament per sobre dels 100.000 euros i una inversió de més de 200.000 euros en R D. Per a aquest 2017, vol arribar a la xifra de negoci de 300.000 euros i duplicar la inversió en R D, fins els 400.000 euros. L'objectiu de la companyia és sortir a cotitzar en un mercat alternatiu borsari l'any 2020, quan espera superar la xifra de cinc milions d'euros en facturació i poder treballar en camps afins, com ara la medicina personalitzada.

A escala científica, Mind the Byte, pionera en l'ús de tecnologia cloud i model de negoci SaaS pel disseny computacional de fàrmacs, està apostant per la integració d'algoritmes basats en intel·ligència artificial. Aquestes noves aproximacions permeten fer prediccions en menys temps, obtenint millors resultats i amb menys requeriments d'informació de partida. Part de la R D de l'empresa és finançada amb projectes de recerca públics, sobretot H2020 (a escala europea). D'aquí al 2020, espera poder cobrir tot el procés de desenvolupament de fàrmacs i poder treballar amb diferents perfils d'empresa, des de petites biotech fins a grans farmacèutiques.

Presentació internacional de la ronda
El llançament d'aquesta nova ronda coincideix amb l'assistència de la companyia a la CUBE Tech Fair de Berlín. Una fira d'empreses de base tecnologia on les empreses expositores hi assisteixen després de superar un procés de selecció. Durant la fira es tindran nombroses ocasions per presentar la ronda a potencials inversors i es participarà en una competició de presentacions de plans d'empresa.

Assistència a la BioIT World Forum
Seguint amb el seu pla de comercialització, durant aquest 2017 la companyia tindrà una destacada presència en fires sectorials seleccionades. El passat mes de març, va ser present a la BioEurope Spring i, la setmana passada, a la Health 2.0 Conference Europe, on va realitzar una demostració en viu de com funciona la plataforma SaaS pel disseny de fàrmacs. Els propers 23, 24 i 25 de maig també exposarà al BioIT World Forum, la fira de referència mundial en bioinformàtica que se celebra cada any a Boston.
Avui et destaquem
El més llegit